Thursday, July 18, 2024
HomeIstaknutoNajčešći razlozi zbog kojih se parovi razvode

Najčešći razlozi zbog kojih se parovi razvode

Niko ne ulazi u brak misleći da će se razvesti; na dan svog venčanja zavetujete se da ćete s partnerom deliti i dobro i zlo. Ali nažalost, bez obzira s koliko ljubavi i obećanja započinje brak, odnosi se mogu pokvariti, a parovi iz više razloga razdvojiti.

Upravo je novo istraživanje sprovedeno na ljudima koji su se nedavno rastali detaljnije sagledalo neke od tih razloga, bacajući svetlo na najuobičajenije faktore zbog kojih parovi odluče da svako krene svojim putem.

Istraživanje, objavljeno u časopisu ‘Sex & Marital Therapy’, analiziralo je 2.371 nedavno razvedenu osobu, tražeći od njih da odaberu više razloga za svoj raspad braka.

Najčešći odgovor, koji je dalo 47 posto anketiranih, bio je nedostatak ljubavi ili intimnosti, bilo zbog odljubljivanja jednog ili oba partnera.

Drugi najčešći razlog su problemi u komunikaciji. Oko 44% ispitanika odabralo je ovaj odgovor. Istraživači su objasnili da to može značiti da je svaki supružnik imao različit stil komunikacije ili da je jedan radije komunicirao manje nego drugi i obrnuto.

Treći najčešći razlog bio je nedostatak simpatije, poštovanja ili poverenja, a 34% učesnika je odabralo baš ovaj razlog.

Udaljavanje je bilo na četvrtom mestu, a 32% ljudi odabralo je taj razlog. Istraživači su rekli da to može značiti da je svaki supružnik razvio različite vrednosti s vremenom, ili su želeli da urade nešto drugo sa svojim životom, što nisu predvideli na početku svoje veze, odnosno braka.

Izvor: IZPRVERUKE

UrbanStandard
UrbanStandard
Urban Standard, grupa entuzisata sa ciljem da prenesu neke od interesantnih vesti iz URBANE kulture. Sa osvrtom na muziku, it, ali i zivot oko nas.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!