Saturday, May 25, 2024
HomeBlueNajekonomičniji inkdžet štampač na svetu

Najekonomičniji inkdžet štampač na svetu

Sistem kontinuiranog dotoka mastila nije novina  kada je u pitanju inkdžet štampa, ali su korisnici do nedavno morali sami da nalaze rešenje kako da nadograde ovakav sistem na već postojeće modele štampača, uz rizik da kvalitet štampe ne bude zadovoljavajući. Epson je jedini proizvođač na svetu koji je sredinom prošle godine ponudio kompletna rešenja  sa fabrički integrisanim rezervoarima za mastila.

Zahvaljujući jedinstvenom metodu hladne štampe i Micro Piezo tehnologiji izrade glave štampača, Epson je za sada jedini proizvođač koji može da proizvede ovakva rešenja. Najveća prednost sistema kontinuiranog dotoka mastila je minimalizacija troškova štampe budući da mastilo, umesto u kertridžima, dolazi u bočicama znatno veće zapremine. Ovakvi modeli štampača namenjeni su prvenstveno korisnicima koji štampaju u većim obimima, a to su najčešće poslovni korisnici.

Epson je nedavno predstavio biznis model iz WorkForce serije koji nosi oznaku M200. Ovaj model je zapravo multifunkcijski štampač koji objedinjuje funkcije štampanja, skeniranja i kopiranja, sa nadasve praktičnim ADF mehanizmom koji sam uvlači papire za dalju obradu. U pitanju je monohromatski model koji je pre svega namenjen kancelarijama za čije potrebe nije nužno imati otisak u boji. Sa 34 stranice u minuti koliko iznosi brzina štampe, ovaj štampač spada u brže modele srednje kategorije. Mastilo dolazi u bočici zapremine 140ml koja se koristi za brzu i laku dopunu rezervoara.

Pored brzine i kvaliteta štampe koji se ogleda u jasnom, čitljivom i postojanom otisku, najvažnija karakteristika ovog štampača jeste trošak po odštampanoj strani koji je zaista minimalan s obzirom na to da štampa oko 6000 stranica po jednom punjenju. Ova karakteristika opravdava nešto veću cenu samog uređaja koji se već za nekoliko meseci višestruko isplati.
Cena (sa PDV-om): Uzorak
Kontakt: EWE, www.ewe.rs 

UrbanStandard
UrbanStandard
Urban Standard, grupa entuzisata sa ciljem da prenesu neke od interesantnih vesti iz URBANE kulture. Sa osvrtom na muziku, it, ali i zivot oko nas.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!