Koliko smo samo puta preterano skratili kosu, pa zažalili zbog toga. Da li ste znali da postoje namirnice koje znatno ubrzavaju rast kose?

Losos

Losos u sebi sadrži nezasićene Omega 3 masti koje jačaju folikul dlake i pomažu bržem rastu. U ovoj vrsti ribe postoji dosta vitamina B12 i gvožđa koji će učiniti vašu kosu kvalitetnijom.
Školjke
Školjke su zlatni rudnik cinka koji će učiniti da vaša kosa ima pirodan sjaj. Ova namirnica nije baš omiljena svakome, ali stručnjaci ističu da ne bi bilo loše jesti ih povremeno.
Piletina
Piletina sadrži dosta proteina i direktno utiče na proizvodnju keratina – supstance koja čini 80 odsto dlake. Stručnjaci kažu da je, pored piletine, dobro jesti i ćuretinu.
Jaja
Jaja sadrže sve potrebne elemente koje odgovaraju kosi, između ostalog biotin. Biotin je dodatak hrani koji reguliše gubitak kose. U jajima ima dosta amino-kiselina koja su potrebne dlakama.
Bademi
Bademi sadrže vitamin E i aktivno utiču na rast i jačanje dlake. Prema savetu lekara na dnevnom nivou treba unositi oko 30 grama badema.
Semenke bundeve
Bundevino seme sadrži vitamine B1, B2, B3 i B4. Utiče na rast dlake i preporučuje se dnevni unos semenki, naročito ako imate problem s opadanjem kose.