Savremeno doba donelo je i neka svoja pravila i trendove, pa je, kako se čini, trenutno najmodernije hraniti se zdravo i trenirati. Ali, nameće se pitanje da li je dovoljno samo vežbanje ili je situacija ipak malo komplikovanija? Stručnjaci kažu da je važno uvek imati na umu tri osnovna pravila negovanog izgleda i zdravlja.

1 Zdravlje tela – svi treneri se slažu da se moramo kretati što je više moguće i ne moramo uvek za to imati vrhunske uslove i opremu. Šetajte kad god vam se ukaže prilika, jer je to odličan vid rekreacije. I kad je vežbanje u pitanju, odaberite oblik koji vam najviše odgovara – bilo da je to trčanje, vožnja bicikla ili joga, ali budite redovni. Nemojte odustajati!

2. Zdravlje duha – upoznajte sami sebe i postavite lične granice. Pokušajte da odredite svoje ciljeve i načine pomoću kojih ćete do tih ciljeva stići, ali i kako ćete ih održati kad do njih stignete. Budite hrabri i nemojte se plašiti da razmišljate izvan zadatih okvira!
3. Ishrana – od izuzetne je važnosti to šta unosimo u svoj organizam, ali i u kojoj meri. Umerenost je najbitnija, kao i unošenje dovoljne količine vode. A uz hranu i piće, jako je važna i duhovna hrana. Okružite se ljudima sa kojima se osećate lepo, sa kojima se mnogo smejete i sa kojima ste srećni!