Thursday, July 18, 2024
HomeUrban vodičDešavanjaNemanja Bogunović u nedelju u Narodnom pozorištu - Ulaznice skoro rasprodate!

Nemanja Bogunović u nedelju u Narodnom pozorištu – Ulaznice skoro rasprodate!

Naš priznati gitarista i kompozitor Nemanja Bogunović nakon tri godine ponovo nastupa u Beogradu.  Povod za održavanje koncerta je obeležavanje 25 godina duge karijere ovog vrsnog muzičara, ali i promocija novog albuma „Midnight Serenade” koji je objavljen za diskografsku kuću Multimedia Music.

 

Publika je, bez sumnje, svesna kakva ih gitarska magija očekuje u nedelju, pa je ulaznica za ovaj koncert ostalo još jako malo. Preostale ulaznice su u prodaji na blagajni Narodnog pozorišta kao i online na www.narodnopozoriste.rs.   

 

Uz maestra Bogunovića, na ovom koncertu će nastupiti i naši istaknuti umetnici: Jelena Dimitijević, Radmila Vardalić, Uroš Bobić, Jasmina Mima Vrbanić, Ljubinko Lazić, Aleksandar Radojičić, Marija Lazić,  Gorana Ćurgus… 

 

Nemanja Bogunović je dugi niz godina prisutan na internacionalnoj koncertnoj sceni. Održao je koncerte u preko 20 zemalja i nastupao je u vodećim koncertnim dvoranama, kao što su Karnegi hol u Njujorku i Kenedi Centar u Vašingtonu. Sa samo šesnaest godina, kao stipendista vlade SAD-a, upisao je Univerzitet u Las Vegasu (UNLV) u klasi prof. Rejmonda Vilijamsa, a godinu dana kasnije započeo je rad sa čuvenom španskom porodicom Los Romeros u San Diegu. Diplomirao je na FMU u Beogradu. Nastupao je kao solista sa vodećim orkestrima u Srbiji i Americi. Osnivač je Beogradskog kvarteta gitare, sa kojim je debitovao 2005. godine. Zbog svog delikatnog tona i muzičkog temperamenta dobio je epitete „gitarista poetske muzikalnosti” i “džentlmen sa gitarom”. Snimio je pet albuma i izdao zbirku kompozicija za gitaru, kao i dve knjige transkripcija i aranžmana. Svoj poslednji album „Bogunovic Plays Bogunovic“ snimio je 2019. godine u saradnji sa gudačkim ansamblom „Strings Attached“.

 

 Više informacija ovde Multimedia Music

UrbanStandard
UrbanStandard
Urban Standard, grupa entuzisata sa ciljem da prenesu neke od interesantnih vesti iz URBANE kulture. Sa osvrtom na muziku, it, ali i zivot oko nas.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!