Friday, July 19, 2024
HomeRedLjubav & SeksNeophodne vežbe za dobar seks, izdržljivost i veći užitak

Neophodne vežbe za dobar seks, izdržljivost i veći užitak

Kardiovaskularne vežbe poboljšavaju izdržljivost u krevetu i popravljaju samopouzdanje, dizanje tegova jača libido, a Kegelove vežbe olakšavaju orgazam.

Erektivna disfunkcija često je rani pokazatelj lošeg zdravlja srca i krvnih sudova, otkrila je studija američkog Koledža za kardiologiju. Ali, jedan od najlakših načina očuvanja zdravlja srca je seks, koji popravlja cirkulaciju, jača srce i popravlja kondiciju. Takođe, kako bi bili u “kondiciji” za seksualne igrice treba se redovno kretati kako bi arterije proizvodile hemijski spoj koji olakšava postizanje erekcije, kaže dr. Medelin Kastelanos, autorka knjige “Dobri u krevetu”. Vežbanje ujedno povećava zadovoljstvo vlastitim telom, što podstiče spontanost i opuštenost u ljubavnim igrama.

Bilo da vam je cilj da smršate ili poboljšati izdržljivost u seksu, kardiovaskularne vežbe treba da budu  deo rutine. One se odnose na trčanje, vožnju biciklom, hod na traci, vežbe na steperu i sve slične vežbe koje ubrzavaju rad srca i podstiču sagorevanje kalorija. Možete odabrati i zajedničku vežbu, poput salse ili nekog drugog plesa, koja ujedno može biti i predigra.

Dizanje tegova

Ova vežba povećava visinu testosterona u organizmu, a ujedno poboljšava i libido. Dva do tri treninga nedeljno imaće pozitivno dejstvo na seksualnu želju jer će povećati iskorištenost mišićnih vlakana te  maksimalo otpuštanje testosterona, naročito kod muškaraca.

Vežbe za karlicu

Nazivaju se još i Kegelovim vežbama, a uobičajene su u jogi, pilatesu i nekim drugim vežbama. Mišići mogu da se vrlo brzo ojačaju već nakon nekoliko treninga, a s obzirom na to da su jednostavne mogu se vežbati i samostalno, u kućnoj varijanti.

Rade se na način da se stiskaju mišići karlice  kao da prekidamo mlaz mokraće, a tri puta na dan radi se serija od 25 ponavljanja. Kegelove vežbe olakšaće ženi postizanje orgazma, ali i pritiska na partnerov penis, što će popraviti i njegov užitak u seksu.

Izvor: Lepota i zdravlje

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!