Saturday, June 22, 2024
HomeRedLjubav & SeksImaš li ORTAKA za SEKS?

Imaš li ORTAKA za SEKS?

Prijateljski seks podrazumeva da sa prijateljem ili dobrim poznanikom upražnjavaš seks, jer si osetila potrebu za nežnošću ili to činiš samo radi rekreacije, a da pri tom sa njim nemaš ništa više od toga. Bitno je samo da se ne izrode emocije. Da li je to zaista moguće?

Dobre strane

Prijateljski seks je mnogo više od seksa za jednu noć, prvenstveno zbog toga što se radi o muškarcu kojeg već duže vreme poznaješ, što u njega imaš poverenja a i upoznata si s tim kakav je on u krevetu. Dakle, dobra strana prijateljskog seksa jeste ta što znaš i seksualne apetite svog “ortaka za seks” i njegove navike u krevetu. On ne zahteva nepotrebne odlaske na piće ili popodnevnu kafu, nategnuto ćaskanje i koketiranje. Ovo je, takođe, jedan od najboljih načina da imaš redovne seksualne odnose, bez obzira što nisi spremna ili ne želiš da uđeš u vezu. Zapravo, odluka o tome da li treba da imaš “ortaka za seks” ili ne vrlo je lične prirode i ne treba da spada u domen moralističkih, malograđanskih ili bilo kojih drugih rasprava. 

Dogovor “kuću gradi”

Ponekad između muškarca i žene postoji izvesna seksualna hemija, ali, iako imaju slična interesovanja, oni iz nekih razloga jednostavno ne žele da ostvare emotivnu vezu. Iako si sigurna da sa nekom osobom nikada nećeš biti u vezi jer zaista to ne želiš, ne znači da ponekad, u periodima usamljenosti, nećeš poželeti nešto od onoga što gospodin Zverka nudi u krevetu. Međutim, ako svesno uđeš u jednu ovakvu kombinaciju, onda je neophodno da sa svojim “ortakom za kresanje” prvo razjasniš nekoliko stvari, da kasnije ne bi došlo do nesporazuma. Prevashodno je važno da obe strane ne očekuju bilo kakve obaveze od druge “ugovorene” strane, a jedan od dobrih recepata je svakako i onaj po kojem ovaj aranžam ne treba kvariti željom za nečim ozbiljnijim, odnosno, ne daj bože, vezom. Po pravilu, ukoliko jedna strana želi samo seks, a druga vezu, čitav dil u startu je osuđen na propast. O ovome je najbolje porazgovarati sa svojim ortakom pre sklapanja “ugovora”.
Ako strasti nestane, a pre faze “ortaci za seks” bili ste zaista dobri prijatelji, vaš odnos tu može i da se nastavi kao da ova “epizoda” nije ni postojala. Međutim, ako ne donesete odluku o prekidu saglasno, jedno od vas dvoje će, svakako, ostati povređeno.

Rizici ovog dila

Kada dvoje ljudi, koji su jedno drugom dragi i uz to se poštuju, stupe u jedan ovakav odnos, cela stvar može veoma dobro da funkcioniše. Međutim, često se dešava da je jedna osoba već zaljubljena u onu drugu, ali krije svoja osećanja, ili se desi da se zaljubi tokom “veze”. Ukoliko jedno od vas dvoje namerava da spava i sa drugim osobama, to je neophodno da se kaže onom drugom. U protivnom, “prevareni” će osećati ljubomoru i izdaju.

Problemi

Nema više razgovora o seksu

Ako nakon ovakvog iskustva ikada više budeš poželela da sa njim pričaš o svojim seksualnim avanturama sa drugim muškarcima, biće ti isuviše neprijatno jer ćeš uvek imati na umu avanturu koju si sa njim imala.

Ljubomora

Jedno od vas dvoje, ili čak oboje, može da oseti ljubomoru kada se u celu priču uplete neko treći, odnosno četvrti. Ukoliko nisi upoznata, dešava se da neki ljudi svog bivšeg seksualnog partnera zauvek smatraju svojom teritorijom.

Neprijatna tišina

Može da ti se dogodi da osećaš da je neophodno da i najmanju pauzu u govoru ispuniš čavrljanjem kako ne bi došlo do neprijatne tišine kada bi on mogao da razmišlja o prethodnoj noći.

Zašto on zove?

Kada dođe do “incidenta”, svaki put kada te on bude pozvao bićeš u dilemi da li je on to protumačio na pravi način. Takođe, možda će i tebi biti neprijatno da ga nazoveš jer bi on mogao da posumnja da sa njim želiš nešto više od prijateljstva!

 Šanse za uspeh

Ima li šanse da seks sa najboljim prijateljem preraste u vezu?
Naravno. Postoji veliki broj veza koje su se zasnovale na prijateljstvu iz detinjstva. Ako si ti ona koju je pogodila Kupidonova strela rizikuj sve, pa čak i prijateljstvo, da bi otkrila da li su ta osećanja obostrana. Pa zar nije svačiji ideal to da zna sve što ona druga osoba sanja i želi?

 

– Prijateljski seks iz iskustva –

 

Dejan, 29, finansijski savetnik

“Ana i ja smo se družili još od srednje škole i uvek sam je gledao kao sestru. Kako su godine prolazile, nastavili smo da se viđamo, ali nešto manjim intenzitetom. Međutim, i dalje smo jedno drugom pričali svoje ljubavne probleme, obično smo odlazili na piće nakon posla. Pre izvesnog vremena bila je desetogodišnjica mature i Ana i ja smo rešili da odemo zajedno na proslavu. Ana i ja smo te večeri mnogo pili.
Kada sam se ujutru probudio, prvo što sam zaključio bilo je to da je Ana pored mene u krevetu, da se nalazimo u hotelskoj sobi i da su na podu pored kreveta upotrebljeni kondomi. Tada sam shvatao šta se zapravo dogodilo i znao sam da nas očekuju problemi. Međutim, ona je ustala nasmejana, otišli smo na doručak i složili smo se da stvari treba da ostanu onakve kakve su i pre bile.

Marija, 32, profesor

Sa Jovanom sam se upoznala kada sam se zaposlila. Bio je jedan od retkih u kolektivu sa kojim sam našla zajednički jezik. Dugo nisam razmišljala o njemu kao o muškarcu sa kojim bih volela da budem nešto više od druga. Desilo se sasvim slučajno. Odlučili smo da zajedno čekamo Novu godinu. Nismo želeli gužvu i euforiju, pa smo završilikod njega u stanu, uz piće i razgovor. Bez mnogo objašnjenja noć smo završili vodeći ljubav.
Mislim da je on ujutru bio uplašeniji od mene zbog toga što nije znao kako da se ponaša prema dojučerašnjoj drugarici koja je sada ležala u njegovom krevetu. Pokušala sam da izgladim situaciju tako što sam svemu prišla kroz šalu. Mislila sam da će to biti varijanta “seks za jednu noć”, ali mi smo nastavili da se družimo kao i ranije, samo što sada ponekad i vodimo ljubav, ali bez ikakve obaveze. Ono što se izmenilo jeste to da više ne razgovaramo o svojim vezama, niti jedno od drugog tražimo savet kada imamo emotivne probleme.

Izvor: Lepota i zdravlje

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!