Saturday, April 20, 2024
HomeBlueNova Chieftec APS napajanja

Nova Chieftec APS napajanja

Chieftec je jedno od najvećih imena u svetu napajanja, a pored pomenutih u ponudi ovog proizvođača nalaze se i vrhunska kućišta, kao i najrazličitija periferija za notebook i desktop računare. Kao što znate mi redovno pratimo ovaj brend i već smo se nekako i lično vezali za njega, naročito za napajanja koja po mišljenjima mnogih svetskih IT stručnjaka nemaju konkurenciju.
U prethodnih nekoliko meseci Chiftec je osvežio skoro kompletnu pondu napajanja iz koje se posebno izdvajaju novi APS modeli iz A-135 familije. Radi se o zaista vrhunskim modelima kreiranim za najzahtevnije korisnike, gejmere i entuzijaste, kao i sve korisnike kojima je stabilnost PC-ja u radu na prvom mestu. Glavna prednost ovih napajanja ne krije se samo u vrhunskoj izradi kako većina korisnika misli, već i u provereno dobrim komponentama koje mogu da izdrže i jako velike oscilacije napona. Iz pomenute familije odabrali smo tri modela koja na pravi način predstavljaju sve prednosti Chieftec-ovih napajanja. Hajde da ih bolje upoznamo.
Chieftec APS-550SB
Ovo napajanje je dizajnirano za korisnike koji žele da imaju što pouzdaniju i tišu desktop mašinu. Odlikuje se vrhunskom izradom, kao uostalom i sva Chieftec-ova napajanja i besprekornim elektronskim komponentama sa kojima može da izdrži najrazličitije strujne oscilacije u mreži i spreči strujne udare, odnosno sačuva PC od eventualnih havarija. Kao što mu sam naziv kaže operiše maksimalnom izlaznom snagom od 550W, mada realno gledano kombinovana snaga mu se vrti na oko 490W. APS-550SB nije napajanje modularnog tipa, ali ima dobro rešen menadžment kablova, tako da u kućištu neće “kočiti” normalnu cirkulaciju vazduha.

Za one kojima su detalji bitni, evo koje sisteme zaštita poseduje APS-550SB napajanje: OCP (Over Current Protection), OPP (Over Power (Load) Protection), OTP (Over Temperature Protection), OVP (Over Voltage Protection), SCP (Short-Circuit Protection) i UVP (Under Voltage Protection). Ujedno ovaj model spada i u jedne od energetski najefikasnijih što znači da potrošnju energije prilagođava zahtevima aktivnosti na PC-ju. Velika prednost mu je i ekstra povoljna cena po kojoj se nudi.
Cena (sa PDV-om): 7.229,00 dinara
Kontakt: EWE, www.ewe.rs
Chieftec APS-850CB
Chieftec APS-850CB napajanje reklamira kao jedno od najboljih u svojoj klasi, što realno gledano ono i jeste pošto pored sirove snage od 850W nudi i najbolje sisteme od strujnih i prenaponskih zaštita: OCP (Over Current Protection), OPP (Over Power (Load) Protection), OTP (Over Temperature Protection), OVP (Over Voltage Protection), SCP (Short-Circuit Protection) i UVP (Under Voltage Protection). Idealno je za gejmere i entuzijaste, kao i za sve koji sklapaju snažne mašine sa više grafičkih kartica i moćnim elektronskim komponentama.

Poput prethodno opisanog modela i Chieftec APS-850CB napajanje je napravljeno od najkvalitetnijih matrijala i što je jako važno modularnog je tipa, tako da u radu koristite samo kablove koji su vam neophodni čime dobijate na boljoj cirkulaciji vazduha unutar kućišta, odnosno kvalitetnijem hlađenju komponenti. Velika prednost mu je i laka montaža, kao i sasvim korektna cena po kojoj se može naći na domaćem tržištu.
Cena (sa PDV-om): 12.949,00 dinara
Kontakt: EWE, www.ewe.rs
Chieftec APS-1000C
Ovo je jedno od najjačih napajanja u Chieftec-ovoj ponudi standardnih desktop napajanja. Reč je o napajanju koje je usaglašeno sa Intel ATX 12V standardom verzije 2.3 i EPS 12V standardom u verziji 2.93, koje stiže u standardnom PS2 form faktoru i isporučuje 1000W. Tihi fan nemačke kompanije Lüfter ima promer od 140mm, a samo napajanje ima i mogućnost skidanja nepotrebnih kablova (dakle, u pitanju je tzv. “modularno napajanje”). Pored Active Sync PFC sistema, koji je u EU obavezan, tu su i AFC (Automatic Fanspeed Control), OVP (Over Voltage Protection), OCP (Over Current Protection), ali i OTP (Over Temperature Protection).

Već nakon par sati druženja sa APS-1000C napajanjem nije bilo teško zaključiti da je ono dizajnirano za ultra zahtevne korisnike, igrače i entuzijaste koji će na pravi način znati da ga opterete i iz njega izvuku maksimum. U radu se pokazalo kao veoma tiho rešenje i baš zbog toga, kao i zbog krajnje povoljne cene verujemo da će imati veliki broj kupaca. Sve preporuke!
Cena (sa PDV-om): 16.499,00 dinara
Kontakt: EWE, www.ewe.rs

UrbanStandard
UrbanStandard
Urban Standard, grupa entuzisata sa ciljem da prenesu neke od interesantnih vesti iz URBANE kulture. Sa osvrtom na muziku, it, ali i zivot oko nas.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!