Saturday, April 20, 2024
HomeBlueNovi Toshiba Chromebook 2

Novi Toshiba Chromebook 2

Toshiba Europe danas predstavlja Chromebook 2 – novi Chromebook računar sa ekranom dijagonale 33,8 cm (13,3 inča) namenjen korisnicima koji uživaju u zabavi i produktivnosti u pokretu. U varijantama sa Full HD IPS ili nereflektujućim HD ekranom, nevidljivim stereo zvučnicima sa Skullcandy podešavanjima, Toshibin Chromebook 2 pruža realističan zvuk i sliku, i nudi sve što je potrebno za rad, učenje i zabavu.

Kvalitetna zabava u svakoj prilici

Toshibin novi Chromebook pruža doživljaj zabave visokog kvaliteta, koji korisnici mogu da prenose i uživaju u njemu bilo gde. Svetao i oštar ekran dijagonale 33,8 cm (13,3 inča) dostupan je u zapanjujućoj Full HD rezoluciji koja prosto oživljava filmove, ili HD rezoluciji koja takođe daje oštre detalje. Bilo da pregledaju internet, igraju igrice kod kuće ili gledaju filmove na putu, korisnici mogu da upiju svaki detalj sa ekrana. Stereo zvučnici koje je podesila kompanija Skullcandy su tu da upotpune zabavu, sakriveni pod tastaturom tako da pružaju više dubine i jasnoću svakom tonu.

Prenosivost i performanse

Sa masom od 1,35 kg i tankom siluetom, Toshibin Chromebook 2 je stvoren „za poneti“, zbog savršeno odmerenog balansa prenosivosti i performansi. Pune ivice i tačkasta tekstura završne obrade u blještavo srebrnoj boji daju standardnom dizajnu na preklop elegantan i moderan izgled. Prenosivost računara je poboljšana baterijom koja traje do 11,5 sati i može da podrži celodnevni rad bez potrebe za strujnom utičnicom, bilo prilikom pregledanja sadržaja sa interneta u kafiću ili na putovanju. Uz snažni Intel Celeron procesor korisnici mogu realno da se oslone na ovaj računar za celodnevnu produktivnost ili zabavu.

Od brzog podizanja sistema do onlajn aktivnosti preko Google Chrome-a, sa novim Toshiba Chromebook 2 modelom nema čekanja i korisnici mogu brzo da pristupaju svim ažurnim verzijama, aplikacijama i podacima koje su sačuvali. Uz mogućnost da otvore sve poznate formate datoteka, korisnicima će prijati konzistentno iskustvo rada na svim uređajima i olakšano deljenje sadržaja. Dodatna pogodnost je pločasta tastatura pune veličine sa velikom klik-tablom, koja olakšava upotrebu.

Jednostavna i efikasna komunikacija

Kvalitetna HD veb kamera omogućuje korisnicima jasne video pozive i konverzaciju sa prijateljima, rodbinom i kolegama. Oštra slika i tečan video, u spoju sa dual-mikrofonima koji prigušuju pozadinske šumove obezbeđuje da korisnici čuju jasan zvuk bez pozadinske buke, odnosno, da biraju vreme i mesto koje im odgovara za razgovore.

Pojednostavljeno skladištenje i izuzetna dostupnost podataka

Toshibin novi Chromebook je prilagođen skladištenju podataka u informatičkom oblaku. Uz bežičnu Wi-Fi vezu sa internetom i 100 GB besplatnog prostora za skladištenje podataka preko unapred instaliranog Google Drive servisa, jednostavno se kreiraju rezervne kopije i vrši sinhronizacija podataka, koji se takođe lako čuvaju, uređuju i prosleđuju ka drugim uređajima.

U sklopu Google Drive servisa, korisnici mogu da koriste i Google Docs aplikaciju za  onlajn obradu, deljenje i korišćenje informacija, plus, tu je i pristup širokom spektru unapred instaliranih Google aplikacija ili dostupnost preko Chrome Web prodavnice. Sinhronizovanje i deljenje datoteka između mobilnih uređaja je takođe jednostavno, s obzirom da je Chromebook potpuno kompatibilan sa AndroidTM telefonima.

Suštinske veze

Toshiba Chromebook 2 model se brzo i lako povezuje sa drugim uređajima. Dva USB priključka olakšavaju prebacivanje podataka dok USB 3.0 priključak koji podržava Sleep-and-Charge funkciju donosi dodatnu pogodnost mobilnog napajanja. Korisnici tako mogu da napune svoje mobilne telefone ili MP3 plejer dok je Chromebook 2 u režimu pripravnosti, što je zgodna opcija za putovanja. Zabava se sa ekrana može projektovati na veći spoljni ekran preko HDMI porta, a konektor za SD kartice može da posluži za brzo prebacivanje fotografija ili drugih datoteke između kompatibilnih uređaja.

Toshiba Chromebook 2 će biti dostupan u Evropi tokom prvog tromesečja 2015

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!