Friday, May 24, 2024
HomeBlueOdmeren i funkcionalan notebook iz Acera

Odmeren i funkcionalan notebook iz Acera

Sa brzim i kvalitetnim notebook računarom bez problema je moguće odraditi sve poslove, uživati u kvalitetnoj multimediji i komforno surfovati internetom. Naravno, to nije sve pošto moderni notebook-ovi poseduju i moćne bežične konekcije, kao i veoma izdržljive baterije koje mogu da ponude radne autonomije i za celodnevni radni dan. Jedan takav notebook dolazi iz kompanije Acer i pripada Aspire E1 familiji koja je kod nas jako popularna zbog dobrog odnosa cena-kvalitet-performanse.

Puna oznaka notebook računara sa kojim smo mi imali priliku da se družimo je Aspire E1-572G-54204G75Mnkk, a isti po jačini pripada nekoj srednjoj klasi rešenja. Njegovu osnovu čini dvojezgarni Intel-ov Core i5 procesor (4200U, 1.6GHz), 4GB radne memorije i HDD od 750GB koji je na naše veliko iznenađenje veoma tih u radu i jako malo se greje što je delimično zasluga i lepo rešenog sistema za hlađenje. Ostatak konfiguracije čini AMD-ova Radeon HD 8750 diskretna grafika sa sopstvenih 2GB radne memorije i pomoćni integrisani Intel HD GPU koji se preporučuje manje zahtevnim korisnicima i za obavljanje svakodnevnih poslova, tj. gledanje filmova i surfovanje internetom.

Vizuelno posmatrano ovo je totalno sveden notebook dobre izrade i komforno rešene tastature čiji tasteri imaju osrednji hod i prijatni su za višečasovno kuckanje. Na žalost tastatura nema LED pozadinsko osvetljenje, ali to je za cenovni rang u kom se nalazi Aspire E1-572G-54204G75Mnkk potpuno uobičajeno. Sa druge strane Multi-Touch trackpad je baš temeljno odrađen i takođe je prijatan na dodir, osim u situaciji kada na njemu ima znoja ili kapljica vode, tada je polufunkcionalan.

Dobra strana ovog notebook računara je i odlična konektivnost – i to i žična i bežična, međutim ono što bi mi voleli da vidimo kod ovog modela je prisustvo Wireless adapter koji radi po poslednjem IEEE 802.11ac standardu (isti pruža do tri puta brži bežični prenos podataka). Ekran (dijagonale 15.6 inča i rezolucije 1366×768 piksela) je prosečan, ali nudi sasvim solidnu detaljnost i dobru reprodukciju boja pa kada zatreba na njemu se “fino” može odraditi prelom grafike i editovanje video sadržaja. Ostaje još da vam pažnju skrenemo na bateriju sa kojom realno možete računati na par radnih sati, ali pri maksimalnom osvetljenju displeja i aktivnoj Wireless vezi što je sasvim korektno.

I to bi u nekim kratkim crtama bila priča o Aspire E1-572G-54204G75Mnkk notebook-u koji je već neko vreme dostupan na našem tržištu i zbog svoje korektne cene i dobrih mogućnosti beleži dobre rezultate u prodaji. Mi ga preporučujemo kao kućnim, tako i poslovnim korisnicima kao i svima koji ne žele preveliki teret u rancu, a treba im računar odmerenih radnih performansi.
Cena (sa PDV-om): 62.990,00 dinara
Kontakt: EWE, www.ewe.rs

UrbanStandard
UrbanStandard
Urban Standard, grupa entuzisata sa ciljem da prenesu neke od interesantnih vesti iz URBANE kulture. Sa osvrtom na muziku, it, ali i zivot oko nas.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!