Monday, February 26, 2024
HomeBlueOdržana konferencija HP Technology@Work u Beogradu

Održana konferencija HP Technology@Work u Beogradu

Preduzeće Hewlett-Packard d.o.o. održalo je danas konferenciju pod nazivom Technology@Work 2013 na kojoj je više od 200 posetilaca imalo priliku da od HP stručnjaka sazna više o najnovijim proizvodima, rešenjima i uslugama.    
Tipična organizacija danas troši oko 70 odsto IT budžeta na poslovanje, ostavljajući manje od trećine budžeta za inovacije. Konvergentna infrastruktura može promeniti ovu statistiku. HP je pionir kad je strategija konvergnetne infrastrukture u pitanju. Pre tri godine počeo je da primenjuje ovaj koncept i od tada do danas HP rešenja su pomogla stotinama korisnika da pojednostave svoje data centre, čineći njihova IT odeljenja fleksibilnijim, efikasnijim i jeftinijim.

“Konvergentna infrastruktura je najbolji način da se IT preobrazi u značajnog partnera u poslovanju, posebno kad je Cloud, virtualizacija i IT konsolidacija u pitanju. Očekujemo da će u narednoj godini najmanje 79 odsto IT okruženja koristiti virtuelizaciju servera kao standard, najmanje 78 odsto će konsolidovati svoju IT infrastrukturu, a najmanje 67 odsto će preći na automatizovano upravljanje virtuelizovanih servera. Mi u HP-u predviđamo da će nastaviti da se povećava potražnja za rešenjima u okviru konvergentne infrastrukture.” izjavio je Miloš Đurković, generalni direktor preduzeća HP u Srbiji.
Na današnjoj konferenciji održana su brojna zanimljiva predavanja na temu HP server, storidž i mrežnih tehnologija. Posetiocima je bilo posebno zanimljivo da vide praktičnu primenu HP Intelligent Resilient Fabric rešenja za zaštitu od otkaza na mreži, HP 3PAR StoreServ Peer Persistence tehnologije za transparentni failover storidž sistema, kao i FlexFabric koncepta za virtualizaciju i konvergenciju mreže u blade okruženju.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!