Saturday, April 20, 2024
HomeOrangeOpera iz Meta, balet iz Boljšoja - uskoro u bioskopima „Cineplexx“

Opera iz Meta, balet iz Boljšoja – uskoro u bioskopima „Cineplexx“

Od oktobra prvi put u bioskopima „Cineplexx“, ali i prvi put u Srbiji, prenosiće se opere iz Metropolitena i baleti iz Boljšoj teatra.
Posebno snimani za bioskopska platna u visokoj rezoluciji sa više kamera, uz visok kvalitet zvuka, ovi prenosi pružaju publici jedinstvenu priliku da dožive neposrednu bliskost sa izvođačima i uživaju u jedinstvenom pogledu na scene najeminentnijih pozorišnih kuća na svetu.
Sezonu prenošenja ovih nefilmskih sadržaja u bioskopima „Cineplexx“ otvoriće 13. oktobra opera „Ljubavni napitak“ sa jednim od najtraženijih soprana današnjice, Anom Netrebkom. Netrebkovu su posetioci bioskopa „Cineplexx“ već imali priliku da vide u operskoj predsezoni bioskopa, u dramatičnoj operi „Ana Bolen“, gde je igrala naslovnu ulogu.
„Ljubavni napitak“ otvara i zvaničnu sezonu 2012/2013. u Metu, a na programu će se naći i poznati naslovi: „Otelo“, „Julije Cezar“, „Aida“, „Bal pod maskama“ i mnogi drugi.
Prvi balet koji će se uživo iz Boljšoja prenositi u bioskopima „Cineplexx“ je „Faraonova kći“, po koreografiji čuvenog Pjera Lakota, a na programu je 25. novembra. Neki od naslova koje će posetioci ovih bioskopa imati priliku da vide su i „Romeo i Julija“, „Posvećenje proleća“ i „Bajadera“.
Kompletan program prenosa uskoro će biti postavljen na sajtu www.cineplexx.rs. Ulaznice će biti puštene u pretprodaju, a postojaće i mogućnost pretplate na celu sezonu sa popustom.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!