Monday, February 26, 2024
HomeRedLepota/KozmetikaU razvijenim zemljama ženska lepota više nije na prvom mestu

U razvijenim zemljama ženska lepota više nije na prvom mestu

Muškarci sve više obraćaju pažnju na inteligenciju i ličnost žena, umesto na fizički izgled, pokazuju istraživanja.
Mnogim ženama biće teško da poveruju u to, ali najnovije britansko istraživanje otkriva da su muškarcima kod žena puno važniji inteligencija i ličnost nego izgled. Takođe, istraživanje je pokazalo i da tradicionalne osobine poput onih da žena mora biti dobra i vredna više nisu toliko na ceni.
Uočeno je da je u zapadnim društvima zanimanje za izgled žena opalo. Ali situacij je nešto drugačija kada su žene u pitanju. Naime, otkriveno je da su žene sada zainteresovanije za izgled muškaraca, a manje ih zanima njihovo bogatstvo s obzirom na to da je većina u zapadnim društvima finansijski samostalna.
U istraživanju je učestvovalo dvanaest hiljada ljudi iz više od trideset zemalja sveta, a odgovarali su na pitanja šta najviše cene kod potencijalnog partnera. Uočeno je da su navedeni ženski kvaliteti poput inteligencije više na ceni u zemljama u kojima je razvijena ravnopravnost polova. S druge strane, u zemljama u kojima je još dominantan tradicionalni sistem vrednosti, još se više cene fizički izgled i veštine poput kuvanja i kućnih poslova.
Neka prethodna istraživanja već su pokazala da žene u zapadnim zemljama više ne biraju nužno mačo muškarce. Naprotiv, ako one imaju uspešnu karijeru, puno im je važnije da uz sebe imaju mirnijeg muškarca koji će biti spreman da ostane kod kuće sa decom.
 
Izvor: Lepota i zdravlje

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!