Monday, May 20, 2024
HomeBluePerformanse sa stilom - Fujitsu LIFEBOOK AH552/SL

Performanse sa stilom – Fujitsu LIFEBOOK AH552/SL

Fujitsu je kompanija za koju slobodno možemo reći da proizvodi apsolutno najkvalitetnije desktop i notebook računare na svetu i ime je koje poštuju milioni i milioni korisnika širom sveta. Kod nas čim se pomene ovaj brend prvo na šta se pomisli jesu fantastični poslovni notebook računari, međutim Fujitsu godinama u svojoj ponudi ima i sjajne prenosive računare za kućne korisnike koje iz generacije u generaciju unapređuje, a isti su i dobitnici brojnih nagrada za dizajn i vrhunske radne karakteristike. Pomenute je Fujitsu smestio u takozvanu LIFEBOOK familiju, a mi vam danas iz iste predstavljamo veoma popularan model – LIFEBOOK AH552/SL.

Ono što odmah moramo da napomenemo kada je LIFEBOOK AH552/SL notebook upitanju jeste besprekorna izrada, maksimalna posvećenost svakom detalju i izuzetno komforna tastatura za kojom smo prosto “odlepili”. Pomenuta poseduje i alfa i numerički deo i jako je prijatna za kuckanje prevenstveno zbog osrednjeg hoda tastera. Na žalost nema LED pozadinsko osvetljnje, ali obzirom u kom se cenovnom rangu nalazi računar potpuno je bilo i očekivati da će izostati. Touchpad je mali (bar za naš ukus), ali dosta dobro obavlja posao. U okviru istog se nalaze i tasteri za levi i desni klik – dobre izrade i malog stepena otpornosti.

LIFEBOOK AH552/SL je inače notebook sa ekranom dijagonale 15.6 inča koji operiše random rezolucijom od 1366×768 piksela. Pomenuti koristi LED pozadinsko osvetljnje poslednje generacije i nudi odličnu reprodukciju boja i sjajnu detaljnost, čak i u situacijama kada se aktivira najmanja podržana radna rezolucija. Kada smo već kod displeja moramo da istaknemo da smo baš ovaj model viđali na većini novih LIFEBOOK notebook-ova što jasno govori da se odlično pokazao i u praksi.

Kontektivnost LIFEBOOK AH552/SL računara je dobra i to i žična (USB 2.0, USB 3.0, LAN, HDMI…) i bežična (WiFi i Bluetooth adapter), s tim da mislimo da je prisustvo (sada već matorog) VGA izlaza potpuno nepotrebno. Optički drajv je prisutan, kao i čitač memorijskih kartica koji dobro dođe u situacijama kada brzo želite da prebacite fotografije sa foto-aparata ili nekog drugog elektronskog uređaja. Baterija je takođe jača strana ovog računara, kao i jako lepo (i veoma tiho) rešeno hlađenje. A sada da vidimo kakve su hardverske karakteristike.

Fujitsu LIFEBOOK AH552/SL se na tržištu može naći u više različitih hardverskih konfiguracija, a mi smo konkretno na test dobili model sa Core i3-3120M procesorom, 4GB radne memorije i HDD-om od 750GB, što je (morate priznati) sasvim dobra oprema i za one zahtevnije korisnike. Grafika je jedino nešto “tanja” (Intel HD), ali bez problema gura prikaze u visokim rezolucijama, tako da na dobru zabavu možete da računate – gde god da se zaputite ili nađete. I to bi u kratkim crtama bila priča o LIFEBOOK AH552/SL notebook-u ostaje nam da vam još kažemo da testirani na tržištu možete naći u crnoj i crvenoj boji po sasvim korektnoj ceni.
Cena (sa PDV-om): 55.171,00 RSD
Kontakt: Direct Link, www.dl.rs/gdekupiti

UrbanStandard
UrbanStandard
Urban Standard, grupa entuzisata sa ciljem da prenesu neke od interesantnih vesti iz URBANE kulture. Sa osvrtom na muziku, it, ali i zivot oko nas.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!