Sunday, June 16, 2024
HomeBluePet godina sa Telenorom

Pet godina sa Telenorom

Za pet godina koliko posluje na srpskom tržištu, Telenor je proširio ponudu usluga i pored mobilne telefonije, počeo sa poslovanjem u oblasti Interneta i fiksne telefonije. Danas korisnicima nudi najbržu mrežu u Srbiji, spremnu da podrži najnaprednije usluge i uređaje, a njena kompletna obnova predstavlja jednu od najvećih kapitalnih investicija u Srbiji ove godine.

“Telenor se čvrsto obavezao Srbiji kada je 2006. ušao na ovo tržište kao najveći strani investitor do sada. Tokom pet godina, nastavili smo sa velikim ulaganjima u naše kadrove, mrežu i odnose sa korisnicima. Trenutno puštamo u rad našu najnoviju mrežu širom Srbije kako bismo dodatno unapredili pristup Internetu i time znantno doprineli socio-ekonomskom rastu ove zemlje. Ulaganje u Srbiju je naše trajno opredeljenje i zadovoljni smo što broj naših korisnika stalno raste svih ovih godina i sada ih ima više od 3 miliona. Ovom prilikom želimo da im se zahvalimo na poverenju koje nam ukazuju”, kaže Ćel Morten Jonsen, generalni direktor Telenora.

Šta je Telenor doneo građanima Srbije?

Dostupan Internet – Otvorena 34 Internet parka širom Srbije sa besplatnim Internetom, a sa 10 parkova Beograd je prvi grad u Evropi po broju Internet parkova. Vlasnici jednostavnijih modela telefona imaju jednostavan pristup Internetu zahvaljujući usluzi Telenor KLIK.

Bezbedan Internet za decu – Uvedeni su filteri za blokiranje pristupa ilegalnim sajtovima sa elementima seksualnog zlostavljanja dece, u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova. Zahvaljujući saradnji sa Ministarstvom telekomunikacija i informacionog društva u okviru projekta „Klikni bezbedno“, edukovani su psiholozi, pedagozi, roditelji i deca na temu bezbedne upotrebe Interneta u školama širom Srbije.

Iskorenjeno crno tržište mobilnih telefona u Srbiji – Telenor je uveo legalne kanale servisiranja i prodaje mobilnih telefona.

„Prenesi“ paketi – Sa paketima iz porodice „Prenesi“ Telenor je uveo princip prenošenja neiskorišćenog saobraćaja na srpsko tržište: korisnici mogu da prenesu sve neiskorišćene minute, poruke i Internet saobraćaj u naredna tri meseca. „Prenesi“ paketi postali su jedan od glavnih obeležja Telenor brenda.

Mobilni telefon kao sredstvo plaćanja – Srbija je jedna od retkih zemalja u Evropi u kojoj je omogućen jednostavan i siguran sistem plaćanja mobilnim telefonom direktno sa bankovnog računa korisnika.

Očuvanje životne sredine – Puštena je u pogon prva hibridna bazna stanica u Srbiji, koja radi na energiju sunca i vetra zahvaljujući Telenoru. U proteklih pet godina, u pionirskoj kampanji reciklirano je više od 70 000 mobilnih telefona.

Ulaganje u srpsko društvo – Telenor Fondacija realizovala je više od 100 projekata u oblasti obrazovanja mladih, pomoći društveno ugroženim grupama, kulture i umetnosti i očuvanja životne sredine. Svi projekti su dugoročni, održivi, i usmereni ka sistematskom rešavanju konkretnih problema. Fondacija je strateški partner Istraživačke stanice Petnica, a mlade talente dodatno motiviše i dodeljivanjem godišnje nagrade „Prof. dr Ilija Stojanović“ diplomcima Elektrotehničkog fakulteta iz oblasti telekomunikacija. Podržane su ugrožene grupe – studenti sa hendikepom su dobili Univerzitetski centar u Beogradu, Kragujevac je dobio Društveni klub za decu ometenu u razvoju, unapređeno je zdravlje Roma kroz projekat „Povezivanje“.

Oživljena umetnička scena– Jedanaest gradova u Srbiji dobilo je murale čiji su autori mladi domaći umetnici, glavni grad je oslikan muralima najznačajnijih umetnika svetskog uličnog slikarstva. Formirana je Telenorova kolekcija savremene srpske umetnosti od 160 dela 60 srpskih umetnika, koja je bila izložena u svim većim gradovima Srbije.

Podrška srpskim sportistima od Pekinga do Londona – Kontinuirano ulaganje u srpski sport, kroz generalno sponzorstvo Olimpijskog komiteta Srbije od 2007. godine. Telenor je dodatno stipendirao sportiste u pojedinačnim sportovima za Igre u Pekingu 2008.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!