Monday, July 15, 2024
HomeRedLepota/KozmetikaPet pravila za negu usana tokom zime

Pet pravila za negu usana tokom zime

Zimski uslovi i hladno vreme imaju veoma loš uticaj na kožu usana! A evo i zašto – koža usana je veoma tanka, samo 1/20 milimetra, zbog čega je ona mnogo tanjom i osetljivija od kože na ostalim delovima tela. Usne i imaju tako specifičnu ružičastu boju zbog toga što je ona toliko je nežna da se kroz nju naziru krvni sudovi. Zato i ne čudi činjenica da je koža usana najmanje otporna na hladne i teške zimske uslove –kao što su suv vazduh, hladnoća i vetar. Pravi način da se izborite sa ovim lošim vremenskim uslovima i njihovim uticajem na kožu usana je redovna nega istih, koju treba ponavljati nakon svakog obroka ili unošenja tečnosti u organizam. Ekspert za pravu negu usana kao što je Labello Original koji sadrži  šea puter i pantenol, savržen je za dugotrajnu negu i hidrataciju usana, čak i pri suvom vazduhu i velikom minusu.
5 PRAVILA ZA NEGU USANA KOJIH SE TREBA PRIDRŽAVATI TOKOM ZIME
1) Usnama je inače potrebna posebna nega kakvo god vreme bilo. Za razliku od kože na ostalim delovima tela, usne nemaju lojne žlezde koje obezbeđuju hidrataciju, pa je činjenica da se one isušuju znatno brže. A što je koža suvlja, to je osetljivija na iritacije.
2) Ne oblizujte usne! Zvuči smešno ali to zaista utiče loše jer će usne tako postati još suvlje i grublje, a uskoro crvene i iziritirane. Uvek kod sebe imajte negujući balzam, poželjno da sadži vitaminom E. On podstiče brži oporavak kože i pruža zaštitu od isušivanja. Labello u svom širokom asortimanu ima jedan baš takav – medicinski Labello .
3) Bolje sprečiti nego lečiti! Kao što je dobro poznato, prevencija je bolja od leka. A najbolje je to pravilo usvojiti u što pre. Labello med & mleko uz nežan miris, sadrži specijalno odabrane sastojke koji će vaše usne učiniti neodoljivo mekim i nežnim.
4) Tokom prehlade na primer, usne traže posebnu pažnju. Kada smo prehlađeni i nos nam je zapušen mi nemamo izbora nego da znatno više dišemo na usta nego kroz nos. Zato bi trebalo u toj situaciji što češće nanositi balzam koji hidrira i tako održati usne mekanim i zaštićenim od pucanja. U tom slučaju bi najbolji izbor bio Labello hidratantni jer usne čini svilenkasto nežnim i glatkim.
5) Nemojte da vas  zimsko sunce zavara! Usne nemaju prirodnu zaštitu od sunca i vi ste ti koji ih morate zaštititi. U zavisnosti od tipa vaše kože, usne proizvode vrlo malo pigmentacije, za razliku od kože na ostalim delovima tela koja razvija zaštitni sloj. Zato je nega usana balz7amima koji sadrže SPF, više nego nego preporučljiva!

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!