Thursday, July 18, 2024
HomeBluePo ugledu na iPod nano–Sweex Vidi

Po ugledu na iPod nano–Sweex Vidi

Vizuelno gledano, Sweex Vidi je još jedan media plejer napravljen po ugledu na Apple-ove uređaje, a za razliku od Clipz rešenja ovaj plejer poseduje i displej. U pitanju je backlight ekran koji operiše sa rezolucijom od 128×128 piksela, što i nije baš podatak za neku pohvalu, ali opet napominjemo u ovom cenovnom rangu bolje rešenje ne možete očekivati.

Sa druge strane u pitanju je tveoma maleni uređaj, koji je pre svega jako tanak (11 mm) i možemo reći da deluje poprilično elegantno.Primerak koga smo mi imali priliku da isprobamo došao je u plavoj metaliziranoj boji kućišta, na kome osim upravljačkih tastera i TFT ekrana nema drugih značajnijih detalja.

Postojanje ekrana koga smo već u više navrata spomenuli, nagoveštava da ovaj uređaj ima šire funkcije od Clipz modela, i zaista je tako. Naime, pored reprodukcije audio sadržaja, Sweex Vidi je u stanju je da prikaže i tekst, fotografije i pokretne slike, što ga čini dodatno interesantnijim za širi krug korisnika.

Kvalitet zvuka je na nivou Clipz plejera, pa i u ovom slučaju preporučujemo da muziku kompresujete na što veći bit rejt, kako bi izbegli šumove i umanjili efekat distorzije (koji je blago prisutan). Fotografije se sasvim solidno reprodukuju (koliko maleni ekran može da podrži), ali šteta što ovaj plejer vidi samo JPG i BMP formate.

Prikaz video materijala je takođe na osnovnom nivou i tu ne očekujte neka čuda. Pored izvorne podrške za AM video format, uz priloženi softver je moguća konverzija i AVI, MPG, VOB, RM, MOV i QT formata, pa ni tu nećete biti uskraćeni, mada mislimo da ovaj uređaj i dalje primarno treba posmatrati kao audio plejer. U tom segmentu treba navesti i voice recording mogućnost, pa po potrebi Vidi može preuzeti i funkciju diktafona.

Spomenimo i postojanje predefinisanih ekvilajzera (8 preseta), opcija kao što su Shuffle, repeat i sl. pa sveukupno Sweex Vidi donosi širi opseg funkcija, napredniju softversku platformu ali i nešto veću cenu u odnosu na Clipz model, mada je ona i dalje veoma konkurentno u odnosu na slične modele drugih proizvođača, pogotovo onih sa zvučnim imenima kao što su Apple, SanDisk ili Creative.

Cena (sa PDV-om):

Kontakt: WinWin, www.winwin.rs

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!