Sunday, June 16, 2024
HomeOrangePravac Mančester!

Pravac Mančester!

Kako dođe leto tako kompanije navale sa pravljenjem događaja, kao da je vreme svetske ekonomske krize daleko iza nas. Za neke možda jeste, ali za Srbiju svakako nije, no to redakciju vašeg omiljenog lifestyle portala nije sprečavalo da poseti jedan od najstrijih gradova na starom kontinentu. Pitate se kojim povodom? Ako pažljivo ispratite redove koji slede saznaćete razlog našeg dvodnevnog boravka u Mančesteru.

Posle Samsunga, Nikona, ASUS-a… i EPSON je odlučio da ovo leto započne najponpeznije moguće – predstavljanjem novih proizvoda u Mančesteru. Zašto je odabrana ta lokacija, pravo da vam kažemo nismo uspeli da saznamo, ali pretpostavljamo da je EPSON-u bila želja da spoji moderno sa dugom tradicijom, pošto je ovaj grad poznat po najlepšim foto galerijama na svetu i ultra moćnim štamparijama. Ako se vodite tim podacima koje smo vam izneli onda lako možete da zaključite da je centralna tema događaja bila vezana za razne print uređaje.

Našu pažnju još prvog dana najviše su privukli novi kućni foto multifunkcionalci – EPSON Stylus Photo PX730WD i PX820FWD – koji trenutno predstavljau najkompletnje home foto laboratorije na svetu. Prvi model nema ADF nja sebi, ali zato ima sjajno rešenu kontrolnu tablu da tasterima osetljivim na dodir i vrhunskih prenosni mehanizam koji za manje od 10 sekundi može da formira fotografiju veličine 10×15 cm i to u veoma visokoj rezoluciji. Drugi model je profi MF koji je poprilično skuplji, ali zato donosi sve što se poželeti može – od visokog stepena detaljnosti do izuzetno trajnih fotografija. Cene im još uvek nisu poznate, a na domaćem tržištu se očekuju u narednih 6 do 7 nedelja.

Za one manje zahtevne EPSON je predstavio i par novih Stylus SX mašina, među kojima se posebno izdvaja model SX440W koji po svom dizajnu i funkcijama više naginje ka PX modelima. On operiše sa četri odvojena patrona i takođe ima veliku kontrolnu tablu sa displejom i tasterima osetljivim na dodir. Kako su nam ljudi iz EPSON-a rekli idealno je rešenje manje zahtevne korisnike koji povremeno imaju potreba da odštampaju i po neku fotografiju. Očekuje se da ga prati i extra povoljna cena.

Dosta se govorilo i MF uređajima baziranim na laserskoj tehnologiji. Pretpostavljamo da će domaćim kupcima najinterasantniji biti multifunkcionalci oznaka AcuLaser MX14NF, AcuLaser CX17WF i AcuLaser MX14 zbog veoma lakog održavanja i visokog stepena iskorišćenja tonera. Njih možemo očekivati krajem leta i početkom jeseni kod nas u radnjama.

Za sam kraj naše posete Mančesteru i kompaniji EPSON ostavili smo par rečenica o LPF rešenjima ili ako vam je zgodnije štampačima velikih formata koji su na ovom našem malom tržištu veoma tražena roba. Nekih novih modela nema u protfoliu ove kompanije, međutim došlo je do značajnog unapređenja postojećih, tako da neka veoma atraktivna LPF rešenja sada troše daleko manje mastila i maksimalno su pojednostavljena za održavanje.

Eto, to bi bilo to od nas, a mi se ovako javno zahvaljujemo kompaniji EPSON koja nas je više nego lepo ugostila u Mančesteru i verujemo da ćemo već naredne godine imati ponovo priliku da se lepo družimo. Do tada uživajte u štampanju i znajte da EPSON uvek misli na vas!

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!