Saturday, June 22, 2024
HomeOrangeIntervjuGrupa Gitarsi - Goran Kovačić...

Grupa Gitarsi – Goran Kovačić…

Grupa Gitarsi nastala je početkom 2010. godine kao ideja da se pop muzika aranžirana u flamenko, klasičnom i pop maniru sviranja akustičnih gitara pokaže i dočara na način koji još nije zastupljen na našoj sceni.

Grupu čine četiri akustične gitare: Vladan Stojiljković, Dalibor Naumović, Bojan Ivanovski i Goran Kovačić, bas gitara: Nikola Usanović i cahon: Aleksandar Radulović.

Sa singlom “Dobro došla, srećo” su se predstavili na radijskom festivalu u Srbiji, a spot za istoimenu pesmu je snimljen u Herceg Novom. Potvrdu da se ono što stvaraju sviđa publici, dobili su i u sjajnim kritikama za drugi singl “Dobri moj anđele”.

Gitarsi su sa ovim pesmama zauzeli prva mesta na top listama domaće muzike u Srbiji i celom regionu.

Trenutno je aktuelan treći singl “Nedovršeni rat”, a svi Gitarsi u studiju “Zagrljaj” ubrzano rade na ostalim pesmama koje će se naći na prvom albumu.

Goran Kovačić, osnivač i frontmen grupe Gitarsi, a pored toga i tvorac autor BiH evrovizijske pesme „Rijeka bez imena“, „Čuvam te“, „Ni zadnji ni prvi“ Aleksandre Radović i mnogih drugih pop hitova, veran je Macu i drugim Apple-ovim “gedžetima”.

Urban:Koliko su socijalne mreže bitne u tvom poslu?

Goran Kovačić: Veoma. Danas je u mom poslu to jedan od glavnih načina komunikacije sa fanovima i saradnicima.  Npr., zahvaljujući Facebooku, grupa Gitaristi je postigla mnogo veću popularnost nego što bi to bilo da ne postoje socijalne mreže.

Urban: Da li mnogo vremena provodiš za računarom?

Goran Kovačić: Da, mada sam ponosan na sebe kada shvatim da ga koristim isključivo onda kada mi zaista treba! Nisam od onih ljudi koji mogu satima sedeti za računarom trošeći vreme na beskonačna surfovanja internetom.

Urban: Apple kao fenomen? Zašto vam se dopada?

Goran Kovačić: Moram priznati da sam godinama bio protivnik Apple računara iz razloga što me je odbijala neprihvatljiva cena na našem tržištu i odbojnost prema učenju nečeg novog i tako koheznog. Kako sam vremenom počeo raditi u profesionalnim studijima, shvatio sam zašto je Apple standard i sinonim za profesionalizam, jer jednostavno ne može da stane:-)))

Urban: Mac ili PC: prednosti koje ste uočili kroz vaš posao?

Goran Kovačić: Mac je svojim sistemom i principom rada jednostavno par kopalja ispred PC računara i tu nema spora! PC računari fenomenalnih performansi su me ostavili hiljadu puta na cedilu usred posla, a Mac nikada! Bešumni su, elegantni, dugo im traje baterija, procesori su im fantastični…

Urban: Koliko vam sve to olakšava rad: u studiju, svirke, snimanja, montažu?

Goran Kovačić: Mnogo! Prebacivši se na Apple računare, jednostavno više ne razmišljam o računaru i nemam brigu da li će me izdati ili ne.

Urban: Šta od Applea trenutno koristite, na koji način i u koje svrhe?

Goran Kovačić: Koristim najnoviji MacBook pro i iPad 64G. Macbook mi je nezamenjiv u snimanju u studiju i pravljenju aranžmana, montiranju spotova u HD tehnici i obavezan mi je deo opreme na LIVE performansu grupe Gitarsi kao real time procesing zajedno sa iPad-om sa kojim je “šerovan” i koristim ga za Remote control miksete PreSonus Studio Live.

Urban: Šta je vaše najveće oduševljenje iz Applea?

Goran Kovačić: iPad bez kog ne bih mogao sad zamisliti jedan svoj dan!

Urban: Preporuka svima onima koji još nisu probali iPad, Mac i sl.?

Goran Kovačić: Obavezno ga imajte u vidu i probajte! Svaki dinar uložen u Apple će Vam se vratiti, samo ako znate za šta Vam treba.

Urban: Ako bismo pričali o Gitarsima, nemoguće je u ovom intervjuu preskočiti sve veći broj vaših fanova. Sve njih će zanimati šta trenutno radite I kakvi su vam planovi za naredni period?

Goran Kovačić: Gitarsi vredno rade. U mom studiju “Zagrljaj” završavamo svoj prvi album, vrlo brzo izbacićemo I novi singl, a do tada neumorno sviramo. U našem kalendaru svi datumi su zakazani za svirke u Hrvatskoj, Bosni, Srbiji, itd… Uskoro ćemo fanove obradovati novim pesmama, a sa sigurnošću možemo reći da će naš prvi album biti potpuno osveženje na našoj muzičkoj sceni.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!