Thursday, July 18, 2024
HomeOrangeSamo za odabrane

Samo za odabrane

Putovanje uglavnom podrazumeva odlazak na mesta gde klima i priroda neće previše testirati vau izdržljivost. U masi takvih izdvajaju se i oni koji traže malo drugačija mesta za odmor bežeći od svakodnevnice na mesta koja se ne viđaju svakog dana. Ako želite da se pridružite ovom odabranom društvu, pogledajte naš izbor od pet ekstremnih destinacija do kojih i nije toliko teško doći.

1. El Azizia- Libija

El Azizia glavni je grad Al Jfara u severozapadnom delu Libije. Ovo mesto predstavlja važnu trgovačku tačku, ali je ujedno i mesto gde je 1922.godine izmerena rekordna temperatura od neverovatnih 58 °C!! Ukoliko želite da osetite pravu pustinjsku vrućinu, a da ipak imate gde da se sklonite. Ukoliko vas ne plaši trenutni ratni haos, posetite je jer nećete pronaći ekstremniju destinaciju.

2. Tristan de Kunja- Atlantik

Ostrva Tristan de Kunja su grupa udaljenih ostrva u Atlantiku. Ovo ostrvo je ostalo pusto 1961.godine kada se nakon erupcije 100 stanovnika preselilo za Veliku Britaniju. U međuvremenu većina se vratila, tako da danas na ostrvu živi negde oko 300 ljudi. Ostrva je prvi ugledao portugalski moreplovac Tristen de Kunja 1506.godine.

Ukoliko bežite od svakodnevnice, ovo ostrvo je pravi izbor, tamo ćete zaboraviti na tragove modernog sveta, jer tamo nema novina, televizije, a većina prihoda nastaje od prodaje poštanskih marki.

3. Salto Angel- Venecuela

Salto Angel je najveći vodopad na svetu a nalazi se u jugoistočnoj Venecueli. Otkrio ga je avijatičar Džimi Angel 1937.godine. Vodopad je visok 979 m, što je skoro 19 puta više od Nijagarinih.

Vodopadi se nalaze u Cinama nacionalnom parku, koji se prostire na više od tri miliona hektara planinskog područja obraslog džunglom.

4. Mrtvo more- Jordan/ Izrael

Slano jezero iz kojeg voda ne ističe, jedan je od prirodnih fenomena koji privlači veliki broj turista. Obale ovog jezera dele Izrael i Jordan i ima jednu pritoku reku Jordan. Voda Mrtvog mora je prilično topla, pa zagrevanje nije potrebno. Pošto je voda vrlo slana ima veliku gustinu. Tako da je nemoguće ući u vodu do vrata, jer se telo diže iznad vode čim je čovek u vodi u visini grudi.

S obzirom da tu dolazi mnogo Arapa sa porodicama, nemojte se iznenaditi ukoliko vidite njihove supruge kako potpuno odevene ulaze u jezero.

5. Melag- Italija

Smešten u južnom Tirolu, Melag je vekovima bio izolovan zbog svoje ekstremne lokacije. Naime, ovo selo se nalazi na 1920 metara nadmorske visine, što ga čini najvišom naseljenom tačkom u celoj Italiji. Lokalno stanovništvo se uglavnom bavi poljoprivredom, a poslednjih godina zapažen je porast turista koji Malag obilaze zbog gotovo netaknute prirode.

UrbanStandard
UrbanStandard
Urban Standard, grupa entuzisata sa ciljem da prenesu neke od interesantnih vesti iz URBANE kulture. Sa osvrtom na muziku, it, ali i zivot oko nas.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!