Thursday, July 18, 2024
HomeBlueMultimedijalni jukebox

Multimedijalni jukebox

Kada su krajem prošle godine predstavljeni novi iPod media plejeri najveće interesovanje kupaca izazvao je iPod nano, koji se konceptualno i vizuelno potpuno razlikuje od svega što smo do sada videli kod ovog plejera u prethodnim izdanjima. Dizajnerski tim Apple-a želeo je da na ovom gedžetu promeni nešto, ali da to nešto bude korenitije od puke izmene oblika i dodavanja novih funkcija. Šta to iPod nano šeste generacije čini drugačijim i koje su njegove prednoste, a koje mane? Na ova i još neka pitanja potražili smo odgovore za vas.
Apple-ov iPod nano je po mnogo čemu revolucionaran proizvod. Prvo što nam je upalo u oči je njegov potpuno novi dizajn. Konkretno novi nano podseća najviše na iPod shuffle jer je od njega tek nešto većih dimenzija i ima štipaljku sa kojom se lako može zakačiti za farmerice, košulju ili majcu. Proizvodi se u 7 različitih boja i dostupan je u kapcitetima od 8 i 16GB. Za ovaj media plejer Apple je posebno dizajnirao aoftver, koji je strukturno i vizuelno veoma sličan iOS4 platformi, ali ipak ima dosta razlika.
Pored nesumljivo manjih dimenzija iPod nano šeste generacije je specifičan i po tome što ima displej osetljiv na dodir, koji je Multi_touch tipa, doduše nešto je manjih dimenzija (1.54 inča), ali je sasvim komforan i odlično je odrađen. Na njemu na žalost možete gledati jedino fotografije, pošto je funkcija prikaza video sadržaja isključena. Operiše maksimalnom rezolucijom od 240×240 piksela i nudi savršenu reprodukciju boja. Isto možemo reći i za zvučne karakteristike, mada voleli bi smo da vidimo za nijansu bolje odrađenje slušalice.
U poređenju sa prošlom generacijom novi iPod nano dolazi sa litijum-jonskom batrijom koja pruža čak 24h slušanja muzike, a puni se za manje od jednog sata. Teži tek nešto preko 21-og grama, što je za jedan media plejer ovakvog koncepta zaista fenomenalno. Kao i ostali iPod plejeri tako i novi nano za sinhronizaciju koristi iTunes softver, što i dalje mnogi potrošači smatraju nepotrebnim i potpuno suvišnim, ali tako je kako je. U svakom slučaju iPod nano šeste generacije je veoma dobro osmišljen media plejer sa kojim smo sigurni da ćete maksimalno uživati u svojim omiljenim muzičkim numerama gde god da se nađete. Za naše uslove cena mu jeste nešto viša, ali  je i potpuno  opravdana mnoštvom funkcija i sjajnom reprodukcijom svih tonova. Naša apsolutna preporuka!
Cena (sa PDV-om):
Model od 8GB – 20.090,00 dinara
Model od 16GB – 23.890,00 dinara
Kontakt: Apcom, www.apcom.rs

Previous article
Next article
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!