Thursday, July 18, 2024
HomeBlueArt ShowFilm: X-Men(First Class)

Film: X-Men(First Class)

“Mutacija” je ključ svake evolucije – reči su kojima je otvorena priča o X-Men likovima pre tačno 11 godina, bar kada govorimo o filmu. Neverovatan uspeh koji su postigle sve ekranizacije X-Men stripova prosto teraju producente da idu dalje i dalje.

Na moje veliko zadovoljstvo priča koja sledi bavi se korenima X-Men-a i pretpostavljam da je većina vas, naših dragih čitalaca već dobro upoznata da je snimljen novi film – X-Men: First Class, koji nas uskoro očekuje u bioskopima.

Ovoga puta mlađa ekipa glumaca preuzela je teret projekta na čelu sa Matthew Vaughn-om kao rediteljem, koji je meni, a nadam se i vama poznat po filmovima Stardust i Kick-Ass.  Matthew kaže da će ovo biti najbolji film iz X-Men franšize koji je do sada snimljen, što je i logično, s obzirom koliki je budžet imao na raspolganju, mada to ne mora da znači – bar se ja sećam gomile promašaja ;). Međutim, mi se danas nećemo baviti predviđanjima već onim što možemo i trebamo očekivati od filma X-Men: First Class.

X-Men: First Class postavlja priču od samih korena X-Mena, konkretno od momenta nastanka Charlesa Xaviera (Professor X) i Erika Lensherra (Magneto), preko njihovog velikog drugarstva  i spoznaje moći do brutalnog razlaza.

Ne znam koliko su naši čitaoci upućeni, ali moja malenkost koja je čitala stripove o X ljudima se jasno seća kako su Charles Xavier i Erik Lensherr svojim predanim radom i upornom borbom za prava mutanata pokušali iste da ujedine i stave u službu čovekovoj rasi. Međutim, pohlepa čovekova ne zna za dobro, već u biti ljudskoj budi zlo i stvara ratove. Upravo to je bila inicijalna kapisla da Charles Xavier krene jednim, a Erik Lensherr drugim putem.

X-Men: First Class će nas pored Professora X i Magneta upoznati sa velikim brojem najrazličitijih mutanata od koje smo neke već imali prilike da vidimo u pričama koje su ekranizovane. Iskren da budem, jedva čekam da vidim šta je Matthew Vaughn uradio sa ovim filmom, i po trejlerima koji se vrte na internetu deluje mi da će biti veoma, veoma uzbudljivo. Još tačno mesec dana je ostalo do premijere – vidimo se u bioskopima!

Kontakt: MegaCom Film, http://mcf.rs

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!