Thursday, June 13, 2024
HomeRedLjubav & SeksSeks je ključ za srećan odlazak u penziju

Seks je ključ za srećan odlazak u penziju

Prema novim istraživanjima penzioneri koji imaju aktivni seksualni život uživaće više u svom odlasku u penziju. Stručnjaci kažu da postoji direktna veza između količine seksa i šanse da ljudi imaju srećan život i brak…


Naime, prema podacima iz ove studije 50 odsto starijih ljudi, koji su imali seksualne odnose više od jedanput u jednoj godini, opisuje sebe kao veoma srećne.
U istraživanju koje je obavljeno na Univerzitetu na Floridi, poznatoj glumici Džejn Fondi pripisuje se da je za njen mladalački izgled zaslužan njen zdrav libido.
Naime, 73.-godišnja glumica posvetila je poglavlje svoje autobiografije savetima za penzionere u vezi sa seksualnim životom. U ovoj knjizi Džejn je priznala da je uzimala hormon testosteron koji joj je pomogao u održavanju seksualnog apetita.
Adrijan Džekson koja je vodila najnovije istraživanje kaže: “Ove studije pomoći će u otvaranju rasprave o pitanjima koja rešavaju probleme koji ograničavaju ili sprečavaju starije osobe da učestvuju u seksu. “
U okviru ovog istraživanja ispitano je 238 bračnih parova starijih od 65 godina.  Skoro 60 odsto parova, koji su imali seksualne odnose više od jednom, reklo je kako su veoma srećni u poređenju sa 40 odsto koji nisu imali seksualne odnose više od godinu dana.
U drugom istraživanju obavljenom na Kalifornijskom univerzitetu u San Dijegu obuhvaćene su žene starosti između 60 i 89 godina. One koje su uživale u svom seksualnom životu imale su bolji i kvalitetniji život.
Izveštaji su takođe pokazali da su starije generacije bile mnogo srećnije od mlađih. Više od 60 odsto ispitanih reklo je da su ispunjeniji seksualni život imali nakon 50. godine.
Izvor: Lepota i zdravlje

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!