Saturday, July 20, 2024
HomeBlueSlajder tablet

Slajder tablet

Poslednje dve godine svedoci smo snažnog proboja tablet računara, koji je počeo onog dana kada je Apple lansirao iPad. Činjenica da je iPad za veoma kratko vreme promenio IT industriju i uopšte pogled na mobilne uređaje i uzeo učešće od skoro 85% na svetskom tržištu tableta nije sprečilo druge proizvođače ovih uređaja da pokušaju da pronađu svoje mesto pod suncem i “otkinu” bar koji procenat od preostalih 15%.

Samsung, ASUS i ViewSonic su se tu definitivno najbolje snašli i svojim kvalitetnim rešenjima su uspeli da pridobiju veliki broj kupaca. U pomenutoj trojci najinovativnije nastupa ASUS čiji tableti vizuelno definitivno odskaču od iPad-olikog standarda. Takav je upravo model Eee Pad Slider koji verovali ili ne donosi punu fizičku QWERTY tastaturu!

Eee Pad Slider je zamišljen kao tablet za napredne korisnike kojima je zabava na prvom mestu i koji vole da se dobro poigraju u pokretu. Zašto to naglašavamo? Zato što srce ovog lepotana čini NVIDIA Tegra 2 platforma, odnosno Tegra čip druge generacije koji je u stanju da omogući neverovatne radne brzine i fenomenalnu grafiku. I zaista kada krenete na Eee Pad Slider-u da se igrate ili gledate filmove u visokim rezolucijama shvatite da je on zaista nešto posebno. Boje izgledaju poptuno prirodno, a detalji maksimalno verno.

Kao i većina tableta tako i Slider ima ugrađen displej dijagonale 10 inča (10.1 – da budemo precizniji) koji je specifičan po tome da poseduje LED pozadinsko osvetljenje i da operiše maksimalnom rezolucijom od 1280×800 piksela. Prekriven je posebnim staklom visoke otpornosti i podržava multi gestikulacije. Od žičnih konekcija na raspolaganju vam stoje USB 2.0 i HDMI konekcija, a ako ste više za bežičnu interakciju punu podršku pružiće vam WiFI i Bluetooth adapteri.

Slider dolazi sa jednim gigabajtom radne memorije, dok je za skladišni prostor rezervisano 16GB. Postoji i verzija modela od 32GB, ali ona još uvek nije dostupna kupcima. Ako vam je sve to malo, preko memorijske kartice prostor možete povećati, a tu je uvek i opcija kupovine eksternog harda i povezivanja preko USB konekcije. Mašinu nosi poslednja verzija Androida sa svim standardnim aplikacijama, dok za one specifične, kao i igrice posetite Android market – sigurni smo da ćete pronaći apsolutno sve što vas zanima.

Kako smo na početku priče najavili najveća prednost testiranog tableta krije se u slajder QWERTY tastaturi koja pruža neverovatan komfor u radu i čini ovaj model pravim malim netbook-om kada to zatreba. Cena mu nije mala, ali za ono što nudi u ovom momentu nema adekvatnu konkurenciju.

Pogledajmo demo za Eee Pad familiju tableta – Slider je poslednji

Cena (sa PDV-om): oko 50.000,00 dinara

Kontakt: Direct Link, www.dl.rs/gdekupiti

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!