Wednesday, July 17, 2024
HomeBlueArt Show"Slike za poneti" Joškina Šiljana u Novom Sadu

“Slike za poneti” Joškina Šiljana u Novom Sadu

Izložba Joškina Šiljana Slike za poneti” biće otvorena u sklopu Bunker Festa 6. Septembra u 20 časova u SKCNS Fabrika. Postavka će moći da se pogleda do 16. septembra, svakog dana od 9 do 19 časova. Ulaz na izložbu je besplatan.

“Joškin Šiljan je slobodan čovek, a slobodan čovek je umetnik, stvaralac koji kreira/gradi bez ograničenja i zadrške. Izvan ustaljenih konvencija i modela Joškin je stvorio i sebe i svoju sopstvenu igru, stvorio je sopstvenu planetu. Joškin sam bira gde je i šta je, i kuda ga vodi krivudava linija naglašenog crtačkog rukopisa”. Bosiljka Zirojević Lečić, slikarka i profesorka na Akademiji umetnosti u Novom Sadu

Šiljan je jedan od najaktivnijih autora na domaćoj likovnoj sceni. Kako Bosiljka Zirojević Lečić zapaža – Njegova snažna potreba za likovnim izražavanjem je igra koju vodi dečija duša koju je kao umetnik uspeo da sačuva. Kroz svako delo autora može se iščitati univerzalna poruka umetnika, a to je jednostavna snaga mašte i sloboda stvaranja.

Joškin Šiljan (Nebojša Stojković) rođen je 1953. godine u Pirotu. Živi i radi u Grdelici. Po vokaciji inženjer građevine, a po rođenju umetnik. Slikarstvom se aktivno bavi od 1987. godine, a zvanično izlaže od 1994. godine. Dobitnik je velikog broja nagrada i priznanja. Izlagao je u svim značajnijim galerijskim prostorima u Srbiji i regionu, a izlaganje u svetski poznatim muzejima i galerijama, čini ga jednim od najznačajnijih međunarodno priznatih savremenih umetnika sa ovih prostora.

Njegovi radovi nalaze se u značajnim muzejskim i privatnim kolekcijama. Dobitnik je više značajnih nagrada među kojima su i: Zlatna paleta – nagrada za slikarstvo na prolećnoj izložbi ULUS-a (2006), Velika nagrada – 14. Bijenale naivne i marginalne umetnosti (2009), Glavna nagrada za slikarstvo na papiru OSTEN (2016), Zlatni OSTEN za crtež (2018).

UrbanStandard
UrbanStandard
Urban Standard, grupa entuzisata sa ciljem da prenesu neke od interesantnih vesti iz URBANE kulture. Sa osvrtom na muziku, it, ali i zivot oko nas.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!