Monday, April 15, 2024
HomeBlueSrpski dizajneri dobili gromoglasne aplauze na Nedelji mode u Atini

Srpski dizajneri dobili gromoglasne aplauze na Nedelji mode u Atini


Na najznačajnijoj Nedelji mode Grčke, Athens Xclusive Designers Week – AXDW, 23. oktobra su srpski dizajneri Boško Jakovljević i Vasilije Kovačev imali najzapaženije revije, propraćene gromoglasnim aplazima. Posredstvom Serbia Fashion Weeka i zahvaljujući saradnji koju su uspostavile ove  dve nacionalne nedelje mode, naši dizajneri stekli su priliku, ne samo da prikažu svoje nove kolekcije, nego i da stvore nove kontakte i na taj način im, u sve većoj meri pristižu nove poslovne ponude.
Povodom  početka saradnje sa Nedeljom mode u Atini, predsednica Nacionalne komore za modu Srbije i Serbia Fashion Weeka, Svetlana Horvat izjavila je:
– Jako sam zadovoljna početkom saradnje između naše dve Nedelje mode, jer je ovo prvi put da se naši modni dizajneri predstavljaju tamo. Oba dizajnera su odlično prihvaćena, napravili su potpunu pometnju među novinarima, a publika je bila oduševljena. Međutim ono što je najbitnije od svega, je da dizajnerima već pristižu nove poslovne ponude, što me čini veoma srećnom.
Pored uspešne karijere koju je kao dizajner izgradio u Srbiji, Boško Jakovljević se, posredstvom Serbia Fashion Weeka predstavio i inostranoj publici i to uz novu kolekciju „Dekadence“. „Dekadence“ obiluje zanimljivim detaljima od čijih modela su možda i najupečatljiviji oni od papira! Naime, radi se o balončićima koji se koriste za dijaloge u stripovima, na kojima su bili ispisani poznati grčki izrazi, poput “moro mou”, “ti kaneis”, “ola kala” i slični, što je izazvalo oduševljene Grka prisutnih na Boškovoj reviji.

Boško kaže da je ova kolekcija predstavljala veliki izazov za njega:
– Utisci iz Atine su neopisivi. I publika i kritičari bili su oduševljeni, a mediji su sjajno ispratili reviju na kojoj se pojavilo i mnogo poznatih ličnosti iz njihovog javnog života. Dobio sam nekoliko poslovnih ponuda koje uključuju saradnju sa buticima, kao i poziv da i sledeće godine nastupim na Atinskoj nedelji mode. Novom kolekcijom sam želeo da predstavim modu na malo drugačiji način, da naglasim kako ona ne sme da nam bude opterećenje, već zabava. Smatram da treba da je nosimo onako kako se to nama sviđa, a ne da robujemo razmišljanju šta će ko da nam kaže.
Modni sladokusci su tokom Athens Xclusive Designers Weeka uživali i u novoj kolekciji sjajnog Vasilija Kovačeva. Miljenik srpske modne scene ubrzo je postao i miljenik Grka koji su ovacijama ispratili njegovu reviju.
– U Atini nas je dočekalo i ispratilo sunce, ali to nije bio slučaj i dva dana između, dok su trajale naše revije. Valjda je trebalo da zasijamo mi, što smo svakako i uradili. Vratili smo se puni utisaka. Pored oduševljenja stranih novinara i publike, opušteni i nasmejani domaćini bili su takođe razlog da takvi budemo i mi – zadovoljni i nasmejani. – izjavio je Vasilije.
Već od 9. novembra očekuje nas početak Serbia Fashion Weeka, čiji će glavni program biti smešten u Kongresnom centru “Master” Novosadskog sajma i tokom koje ćemo imati priliku da pogledamo nove modele za sezonu Jesen/zima koje nam donose preko 70 dizajnera iz Srbije, regiona i Evrope. Od 9. do 16. novembra, uživaćemo i u  drugim segmentima mode – u Design Weeku, edukativnim konferencijama, show roomu i mnogim drugim.

Ulaznice za Serbia Fashion Week mogu se nabaviti na prodajnim mestima Gigs Tixa ili putem sajta www.gigstix.com.

UrbanStandard
UrbanStandard
Urban Standard, grupa entuzisata sa ciljem da prenesu neke od interesantnih vesti iz URBANE kulture. Sa osvrtom na muziku, it, ali i zivot oko nas.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!