Thursday, June 20, 2024
HomeRedLjubav & SeksŠta je to seksulna hemija?

Šta je to seksulna hemija?

Često ljudi prave poređenje sa hemijom kada govore o privlačnosti i sviđanju, bilo da je reč o zaljubljenosti, ljubavi ili seksualnosti. Kada se osoba koja je u potrazi za savršenim partnerom upozna sa nekom novom osobom, može se čuti da je za bilo kakav dalji odnos presudno da li je na prvom susretu bilo ili nije bilo hemije.

Seksualna hemija se najvećim delom odvija na podsvesnom nivou, pa je ponekad i zabrinjavajuća. Ipak, dobro poznavanje sebe može vam doneti veliku seksualnu moć.

Skoro svima se bar jednom u životu desilo da ih privuče osoba sa kojom nemaju ništa zajedničkog? Nekima se čak dogodilo da zbog nekog neojašnjivog razloga počne da ih privlači prijatelj s kojim su godinama dobri, a nikad ih nisu doživljavali na taj način? Sve ovo govori da se radi o seksualnoj hemiji.

Ona se može javiti u sekundi kada nekog vidite, a kad kad počinje polako da vas oduzima. Šta tačno stoji iza tih poriva, nauka još nije objasnila.

Danas postoji jasna definicija seksualne hemije, ali mnogi muškarci i žene ne znaju ponekad da objasne da li je reč o snažnoj hemiji. Pa tako dolazi do pogrešnog čitanja seksualnih signala i sebi ih predstavljaju pogrešno. To se događa zato što svesni deo čoveka ne čita te signale i cela ta hemijska priča ide u krivom smeru.

Telo počinje da hvata signale seksualne privlačnosti pre nego što to uradi svesni um pa je iz tog razloga ona toliko zbunjujuća. Dobra vest je da instiktivno delujemo u ključnim trenutcima i znamo da preduznemo prave korake. Za ovo je odgovorna podsvest.

Dobro je da znate da osluškujute sebe i svoju intuiciju, jer je to put ka boljem upravljanju seksualnom hemijom. Ovaj proces se može naučiti, ali potrebno je vreme i konstanstno osluškivanje sebe. Ako nemate uspeha u buđenju muškarčeve pažnje, znači da se radi o nedostatku seksualnog samopouzdanja koje je snažan pokretač seksualne hemije.

Mnogi stručnjaci savetuju vežbe zavođenja koje je takođe sjajan pokretač seksualne hemije.

Seksualna hemija može biti dobra stvar, ali može izazvati i zbunjenost. Ako želite da znate kako da se postavite u muškom društvu, posebno onome koje vas privlači, dublji pogled u sebe je od velike koristi. Neke žene šalju snažne seksualne signale, ali to čine na pogrešan način i u pogrešno vreme.

UrbanStandard
UrbanStandard
Urban Standard, grupa entuzisata sa ciljem da prenesu neke od interesantnih vesti iz URBANE kulture. Sa osvrtom na muziku, it, ali i zivot oko nas.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!