Leti je kosa izložena suncu, soli i hloru i evo što trebate učiniti kako bi ostala zdrava, negovana i lepa.

1. Trebat će vam češalj sa širokim zupcima

 

Leti je vaša kosa često mokra – i često ćete dolaziti u iskušenje da je očešljate dok je mokra. Ipak, vaša najdraža četka sada nije najbolji izbor – kad je kosa mokra, tada je najslabija. Češalj sa širokim zupcima je najnežniji alat za raspetljavanje mokre kose – ako ga već nemate, obavezno nabavite.
2. Zaboravite pegle i figara
Vašoj kosi je ionako vruće, a zamislite još da je grejete peglom. Opustite se – ovo leto u trendu su brze i jednostavne frizure: prirodni valovi ili visoko zavezan rep su win-win situacija, i trendi i jednostavno.
3. Otkrijte ulja
Ulja će vratiti vlagu kosi koja je bila izložena suncu, morskoj soli ili hloru. Uz samo nekoliko kapi postići ćete efekat sjajne, negovane kose, a ulja će je i zaštititi.
4. Maska je obavezna
Barem jednom sedmično nanesite masku za kosu, to će je učiniti snažnijom i glatkom. Napomena: ako vam je kosa obojena, nemojte ostaviti masku da deluje duže od 10 minuta jer nakon isteka tog vremena, maska može uništiti molekule boje.

5. Stilizujte se sa penom
Ako želite postići efekat letnjih valova, onda trebate dobru penu za kosu. Ona neće otežati frizuru i lakše će pomoći oblikovati valove. Koristite pre sušenja fenom ili, još bolje, nanesite na vlažnu kosu i pustite da se prirodno osuši.
6. Zaštitite je od sunca
Nosite šešire, kape, ali i preparate sa UV zaštitom. Danas postoji veliki broj preparata za kosu koji su namenjeni baš za leto i sadrže SPF pa će pomoći da vam se kosa ne isuši i da vaša boja ne izbledi na suncu.