Thursday, June 20, 2024
HomeRedLjubav & SeksŠta položaj u kome spavate govori o vašoj vezi

Šta položaj u kome spavate govori o vašoj vezi

Verovatno ne pridajete veliku značajonost načinu na koji spavate zajedno sa partnerom. Čini se da poza u kojoj zajedno tonemo u san itekako govori puno o samoj vezi. Položaj tokom spavanja otkriva vaše odnose, pokazuje intimna osećanja, ali i ko je „glavni“ u vašoj vezi.

Američki stručnjak za san i spavanje dr. Samuel Dunkell, koji se bavio vezom između omiljenih poza za spavanje i odnosima u vezi, tvrdi da položaj u kome spavamo najbolje pokazuje kakva je veza koju imamo sa partnerom, kako se međusobno slažemo i koliko će veza potrajati..

Iako postoje takve tvrdnje, kojima ovaj naučnik daje veliki značaj, ne očajavajte, to ne mora da znači da Vam je veza u krizi..

Evo nekih od najčešćih položaja u spavanju:

Ako oba partnera spavaju na boku, okrenuti jedno prema drugome, dodirujući se jednom nogom, znači da se radi o paru koji uživa u tome što je zaokupljen brojnim stvarima. Istina, ne provode dosta kvalitetnog vremena zajedno, barem ne onoliko koliko bi oni želeli, ali su im zato retki trenutci slađi…

Par u kome jedna osoba spava na boku, s rukom prebačenom preko partnera, obično je veza samostalnih tipova, ali spremnih na kompromise. Možda se ne slažu oko političkih pitanja ili spuštanja daske na WC šolji, ali kada je ljuvab u pitanju, tu sve nesuglasice prestaju.

Osobe koje spavaju nasuprotnim stranama kreveta, leđima okrenutim jedna prema drugoj, obično su ili praktične osobe ili pak emocionalno jako udaljene i nešto u njihovoj vezi definitivno ne štima…

Kako veza postaje sigurnija, zauzimaju se jedna od sledećih četiri položaja: kralja, mirotvorca, kontrolora i maze. Taad većina parova održava međusobni kontakt povremenim dodorivanjem tokom noći….

Najčešći individualni položaji spavanja:

Kralj: Spava na leđima sa rukama po strani. Ova poza otkriva najviše kože, što upućuje na visok stepen samopouzdanja, ali i manju količinu arogancije. No, loša strana im je da su možda delom prikriveni narcisi, pa bi komplimenti i pažnja koju vam poklanjaju mogli biti kratkog veka. To su često osobe koje na život gledaju s pozitivne strane, vesele su prirode i vole biti u centru pažnje. Takođe, vole da upoznaju nove ljude i nova mest.

Novac im je veliki motivator, pa su takve osobe najuspešnije u poslovima za koje je potrebna velika količina energije, kao što su gluma, prodaja, mediji.

Mirotvorac: Spava na boku, sa malo savijenim kolenima, što najčešće govori da se radi o opuštenoj i vrlo društvenoj osobi. Imaju sposobnost da se sa svima dobro slaže i odlično se snalazi u većini situacija.

Izbegavaju sukobe i skloni su kompromisima. Za ove osobe preporučuje se sudački poslovi..

Kontrolor: Spava na stomaku s rukama iznad glave. Te osobe vole u svim situacijama držati sve konce u rukama, kako u krevetu, tako i izvan njega.

U krevetu su skloni dominaciji, a u vezama takođe vole da odlučuju o svemu…

Maza: Osoba spava u poziciji fetusa koja otkriva da se radi o osobi koja je osetljiva i vrlo ranjiva. Osobe koje spavaju u ovom položaju sklone su izražavanju osećanja, verni su partneri. Izuzetno su emocionalne, osetljive i umetnički nastrojene..

Iako sve ovo ne treba preozbiljno shvatati, sigurno će biti I onih koji će prepoznati i kojima će ove smernice pomoći da bolje razumeju sami sebe ili partnera.

UrbanStandard
UrbanStandard
Urban Standard, grupa entuzisata sa ciljem da prenesu neke od interesantnih vesti iz URBANE kulture. Sa osvrtom na muziku, it, ali i zivot oko nas.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!