Wednesday, May 22, 2024
HomeGreenAstrologijaŠta ste u egipatskom horoskopu?

Šta ste u egipatskom horoskopu?

Stari Egipćani prvi su verovali da zvezde upravljaju ljudskim sudbinama, a o njihovom horoskopu se malo zna. Svakim razdobljem u godini upravlja jedan bog.
Amon 1.1. – 2.2

 • Stari Egipćani verovali su da je Amon bog proroka. Svojim štićenicima davao je talenat da se brzo zaljube i pronađu ljubav svog života. Rođeni u ovom znaku su uporni, ali nisu nametljivi. Na prvi pogled možda izgledaju hladno, ali su zapravo jako emotivni i nežni prema drugima. Najviše ih od svega boli nevera, jer su jako odani, te predstavljaju dobre prijatelje i ljubavnike.

Sebek 3.2. – 4.3.

 • Sebek je bio bog reke Nil koja je Egiptu dala izvor života. Pripadnici ovog znaka izrazito cene umetnost i većina njih je izuzetno umetnički nadarena. Ipak, trebalo bi pripaziti jer znaju da budu zaslepljeni tuđom lepotom, što ih često vodi na pogrešan put. Rođeni pod Sebekom jako su znatiželjni i vole svuda da “guraju nos”, a teško čuvaju tajne, zbog čega neretko prekidaju prijateljstva.

Oziris 5.3. – 9.4.

 • Oziris je u starom Egiptu bio bog plodnosti i rasta. Pripadnici ovoga znaka jako su senzualni, ali i romantični. Svog partnera uvek će razveseliti malim i slatkim poklonima. Puni su razumevanja za druge i rado pomažu svojim prijateljima ako se nađu u nevolji. Neophodna im je ljubav i nežnost koju traže čitav život, ali kad što je nađu, traje zauvek.

Ptah 10.4. – 2.5.

 • Ptah je u starom Egiptu bio bog istine. Pripadnici ovoga znaka su iskreni, otvoreni i pomalo naivni. Ujedno su i impulsivni, pomalo zahtevni i nemaju strpljenja za tuđe prohteve ili kašnjenja. Zbog svoje istaknute iskrenosti često drugima kažu šta misle bez obzira na posledice. Isto se ponašaju i u ljubavi, a upravo ta osobina nekontrolisanog izražavanja mišljenja može da ih košta nekih prijateljstava.

Horus 3.5. – 16.6.

 • Horus je bio bog života. Pripadnici ovoga znaka skloni su avanturama i često sklapaju nova poznanstva. Nepoznate zemlje i krajevi jako ih privlače, pa za njih putovanja na egzotična mesta nisu ništa neobično. Vole da uživaju u izvanrednoj prirodi i blagodetima koje život pruža. Pripadnicima ovog znaka potreban je snažan i stabilan partner koji može da preživi sve njihove hirove.

Neftis 17.6. – 21.7.

 • Neftis je u starom Egiptu bila poštovana kao boginja ljubavi, zbog čega je i ovaj znak prozvan najromantičnijim. Pripadnici ovoga znaka su veoma senzualni, strastveni i emotivni zbog čega vrlo pažljivo biraju svog partnera. Strah od povređenosti leži iza ovakvog ponašanja. Od partnera očekuju puno, ali za uzvrat daju isto toliko. Strpljivi su i žele da saslušaju tuđe probleme, ali i daju koristan savet. To ih čini odličnim prijateljima.

Set 22.7. – 18.8.

 • Set je bio bog munje i oluje, pa su zbog toga pripadnici ovoga znaka vrlo temperamentni. Ne predaju se lako i često su spremni da se bore do kraja za ono što žele. Osim toga, jako su intuitivni i brzo se prilagođavaju svakoj situaciji. Takođe, vrlo su radoznali i uvek žele da isprobaju nešto novo i zanimljivo. Za pripadnike ovoga znaka nije dobar timski rad, jer su samostalni i žele da urade sve sami.

Anubis 19.8. – 21.9.

 • Anubis je u starom Egiptu bio bog zaštitnik. Rođeni u ovom znaku vrlo su pošteni i odgovorni. Posebno su samouvereni i tvrdoglavi, pa retko slušaju tuđe savete, iako će ih uvažiti. Vrlo su emotivni i romantični i imaju visoka očekivanja u ljubavi. U jednom trenutku života moraće da se pomire sa tim da ne mogu dobiti sve. Inače su vrlo inteligentni, ljubazni i diskretni.

Ra 22.9. – 15.10.

 • Ra je u Egiptu bio jako cenjeni bog Sunca. Rođeni u ovom znaku puni su pažnje i ljubavi za druge. Pre svega su racionalni i uvek će promisliti više puta pre nego što se odluče za neki poduhvat. Pripadnici ovog znaka vole romantiku i verni su svom partneru do kraja života. Jedina mana ovog znaka je nesigurnost, zbog koje često propušta dobre prilike.

Izida 16.10. – 9.11.

 • Izida je boginja čuda. Smatra se da rođeni pod njenom zaštitom imaju posebne moći. Krasi ih i neodoljivi osmeh kojim osvajaju sve oko sebe. Strastveni su i otvoreni, a u ljubavi im je najbitnije da usreće svog partnera. Međutim, za njih ne postoji zabranjeno voće i neće se libiti da dobiju ono što žele. Jako su dobri prijatelji, jer znaju da saslušaju druge i udele neki dobar savet.

Thoth 10.11. – 3.12.

 • Thot je u starom Egiptu bio poznat kao bog svetlosti, mudrosti i magije, pa su pripadnici ovoga znaka uvek precizni i tačni, jer poseduju velike organizacione sposobnosti. Rođeni u ovom znaku vrlo su svestrani i zanimaju ih sve grane nauke. U ljubavi uvek žele da imaju nekog pouzdanog pored sebe na kog će moći da računaju i s kim će moći da podele sve svoje probleme.

Hator 4.12. – 31.12.

 • Hator je bila boginja muzike i umetnosti, pa su rođeni u ovom znaku često cenjeni muzičari i umetnici. Šarmantni su, kreativni, maštoviti i sve uvek rade s velikom ljubavlju. Pripadnici ovog znaka zaljubljeni su u ljubav i teško im padaju raskid i samoća. Potreban im je partner koji će da ih razume i ceni. Probleme u životu može im stvarati samo njihova nesigurnost i prevelika emotivnost.

 
Izvor: 24sata

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!