Friday, April 12, 2024
HomeRedLjubav & SeksŠta vas sprečava da doživite orgazam

Šta vas sprečava da doživite orgazam


Poznato je da je ženska seksualnost toliko kompleksna da nikome nije najjasnije šta se događa u njihovim glavama, ali pokušaćemo donekle da rasvetlimo problem zašto neke dame ne mogu da dožive orgazam.
Postoje mnogi psihološki razlozi zbog kojih neke žene izbegavaju seks. Od straha i anksioznosti, pa do osećaja krivice i neiskustva, postoji mnogo prepreka koje utiču na seksualno ponašanje žena.
Strah je mentalni fenomen koji ljude sprečava i ograničava da isprobaju nove stvari, stiču nova iskustva i napuste svoju zonu bezbednosti.
Saznajte koje su to fobije vezane za seksualni odnos, koje se kriju u ženskom umu, zbog kojih one ne mogu da se prepuste zadovoljstvu i dožive orgazam.
Strah od odbijanja
Žene, kao i muškarci, imaju problema sa samopouzdanjem. Ne osećaju se dovoljno privlačnim, a ovaj strah može biti toliko izražen da ne mogu normalno da komuniciraju sa suprotnim polom, kao ni da započnu vezu i upuste se u seksualne odnose. Ne usuđuju se jer smatraju da nisu dovoljno zgodne, lepe ili seksepilne. Mnogo žena nije zadovoljno veličinom svojih grudi, ili imaju celulit, strije… Plaše se uvreda i pošalica na račun njihovog izgleda, odbijanja i osećanja stida.
Strah od poniženja
Mnoge žene koje tek počinju sa stvaranjem svojih seksualnih iskustava veruju da se muškarci u polni odnos upuštaju samo kako bi zadovoljili svoje potrebe i zabavili se. Nakon što žena muškarcu pokloni ono najvrijednije što poseduje, od njega očekuje ljubav i privrženost. Nažalost, mnogo muškaraca napusti ženu nakon što su proveli neko vreme zajedno, ostavljajući je u suzama i sa osećajem stida i straha od poniženja.
Strah od nepoznatog
 

Strah od nepoznatog je još jedna prepreka s kojom se suočavaju pojedine žene. One brinu da će saznati kako partner ne može da ih zadovolji i da će ih razočarati prilikom seksa. Ideja da njihov partner možda pati od erektilne disfunkcije ili ima mali penis, brine mnogo više žena nego što mislite, piše MojeZdravlje.
Sve ove strahove je moguće postepeno prevazići ličnim trudom. Muškarci moraju da budu veoma pažljivi i nežni sa ženama koje se bore sa ovim strahovima. Pravi životni partner nikada neće dozvoliti da žena sama nosi težak teret ovih problema, već će pomoći svojom ljubavlju, podrškom, razumevanjem i konstantnom komunikacijom. Ovo su ključne stvari za ozbiljnu i dugotrajnu vezu, i zdrav seksualni život.

UrbanStandard
UrbanStandard
Urban Standard, grupa entuzisata sa ciljem da prenesu neke od interesantnih vesti iz URBANE kulture. Sa osvrtom na muziku, it, ali i zivot oko nas.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!