Saturday, June 22, 2024
HomeBlueStiže SSD disk

Stiže SSD disk


Posle više od pola veka od pojavljivanja, čvrsti diskovi polako odlaze u penziju. Zameniće ih sve pouzdaniji SSD-ovi, (Solid State Drive) kojima cene rapidno padaju. Predstavljamo vam dva modela koja možete da nađete na našem tržištu.
ADATA S599 – 64GB
Model S599 cenovno je najpristupačnije rešenje od 64GB, koje je bazirano na SandForce SF-1222 kontroleru. Za komunikaciju s računarom zadužen je SATA II interfejs. Disk se u radu malo zagrevao, mada u situacijama kada smo startovali zahtevnije igrice osetilo se naglo povećanje temperature, ali sve u granicama dozvoljenih vrednosti.
Kingston SSDNow V+100 SVP100S2/64GB – 64GB
Iz široke lepeze SSD-ova kapaciteta 64GB odabrali smo model SVP100S2/64G, kod kojeg nije toliko akcenat stavljen na kapacitet koliko na pristojnu brzinu i implementiranje nekih novih tehnologija. Kada to kažemo, prvenstveno mislimo na S.M.A.R.T. tehnologiju. Lako se montira i na desktop i na noutbuk računare, a u paketu se isporučuje sa svim priborom. Testovi pokazuju da se vrednosti za upis podataka kreću oko 180 MB/s. Nešto je skuplji od prethodnika, ali vredi, pogotovo ukoliko ne koristite operativni sistem „Windows 7“.
ZA: lako montiranje, dobra izrada, S.M.A.R.T. tehnologija, „TRIM” podrška i bez Windowsa 7.
PROTIV: neznatno skuplji nego što bismo želeli
Cena (sa PDV-om): 15.800 din
Kapacitet: 64GB
Brzine transfera: 230 MB/s čitanje
180 MB/s upis
Kontroler: nema podataka
Podržane tehnologije: S.M.A.R.T. (Self-Monitoring, Analysis & Reporting Technology), TRIM (Windows 7), independent garbage collection function.
Interfejs: SATA II

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!