Saturday, May 25, 2024
HomeBlueArt ShowSvečano je započeo Međunarodni filmski festival 43. FEST

Svečano je započeo Međunarodni filmski festival 43. FEST


Jedan od filmova koje će posetioci FEST-a imati priliku da pogledaju ove godine je ostvarenje meksičkog reditelja Alehandra G. Injaritua Čovek ptica, apsolutnog miljenika kritike, koje je nagrađeno sa četiri Oskara, i to za film, režiju, originalni scenario i fotografiju. Na svečanom otvaranju FEST-a, svi prisutni su mogli da primete i trodimenzionalnu figuru Čoveka ptice obasjanu reflektorima koja se nalazi iznad Svečanog ulaza ispred koga je bio upriličen i crveni tepih.
Film Čovek ptica govori o propalom glumcu koji se proslavio ulogom istoimenog maskiranog heroja , i koji pokušava da se vrati na velika vrata pozorišnom adaptacijom pripovetke O čemu pričamo kada pričamo o ljubavi. Glavne uloge u filmu tumače Majkl Kiton, Edvard Norton, Ema Stoun, Zak Galifianakis i drugi. U okviru FEST-a Čovek ptica prikazan je u Sava Centru 28.02. u 9h, a sledeća projekcija je 01.03. u 19h za koju je ostao još veoma mali broj karata. Film će biti prikazan i 2. marta u bioskopu Fontana u 15h i u Domu omladine u 22:30h. U bioskopu Arena Cineplex, takođe u okviru FEST-a, Novosađani će imati priliku da film pogledaju 02.03. u 19:30h.
U redovnu bioskopsku distribuciju širom Srbije film Čovek ptica kreće od 5. marta.
Još veliki broj naslova filmske distributerske kuće MCF MegaCom Film biće prikazano na 43. FEST-u, nakon čega će mnogi krenuti i u bioskopsku distribuciju širom Srbije.  Samo neki od njih su mađarski film Beli bog, jednostavna, ali efektna metafora rasnog i klasnog ugnjetavanja, potom film I dalje Alis za koji je Džulijen Mur dobila Oskara, Divljina, inspirativna priča o ženi koja je odlučna da prepešači stazu dugu 2000 km, kao i nominovano ostvarenje za Oskara u kategoriji za najbolji strani film Divlje priče.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!