Thursday, July 18, 2024
HomeBlueArt ShowSVEČANOM OTVARANJU IZLOŽBE MASKI “GUMENA DUŠA” PAUL RUIZ NEIRE

SVEČANOM OTVARANJU IZLOŽBE MASKI “GUMENA DUŠA” PAUL RUIZ NEIRE

“Gumena duša”, Paul Ruiz Neira

 

Samostalna izložba peruanskog umetnika Paula Ruiza Neire „Gumena duša“. Izložba će biti otvorena u subotu 10. decembra u 19 časova u galeriji Nikola Radošević, Uskočka 5.

Beogradska publika će imati priliku da premijerno vidi devetu samostalnu izložbu Paula Ruiza koji će se po prvi put predstaviti oslikanim, višeslojnim maskama izrađenim od jute, presovane kokosove ljuske i grana.  

Autor predstavlja unikatnu, ograničenu seriju radova koji nisu dvodimenzionalni i koji teže 5D prikazu, što nadilazi prapočetak samog čvrstog materijala i razvija inicijalnu ideju. Paul Ruiz gradi isti lik kao formu i ideju, od prirodnog do stvarnog, bez granica. Likovi su oživljeni i oni kao da plaču, smeju se i dišu. Svaka maska ima svoje ime i priču. Protagonisti su spoj realnog i unutrašnjeg sveta snova i ideja, rezultat su introspekcije i poniranja u najdublje hodnike podsvesti, promene bića pod uticajem vremena i ličnog iskustva. “Oni su likovi iz snova, onirični, veoma specifični zbog svog zadatka, sa pravom svrhom, a to je da budu plesači u svom okruženju, sa željom da započnu nešto jos veće”. Paul Ruiz Neira

Stvaralaštvo Paula Ruiza Neire miri polove svesnog i nesvesnog, realnog i virtuelnog i briše granice postajući iskonski ljudsko.

PAUL RUIZ NEIRA (Paul Rafael Ruiz Neira) rođen je 1983. u Truhilju (Trujillo), Peru. Diplomirao na Univerzitetu likovnih umetnosti u gradu Trujillo, Peru, 2006. godine. Učestvovao je na osam samostalnih i preko 20 kolektivnih izložbi širom sveta, a njegova dela se nalaze u brojnim umetničkim zbirkama i kolekcijama.

Izložbu „Gumena duša“ organizuje galerija ŠTAB u prostoru galerije Nikola Radošević. Posetioci postavku mogu pogledati do subote 17. decembra. Radno vreme galerije je svakog dana od 14 do 21 čas. Ulaz je slobodan.

UrbanStandard
UrbanStandard
Urban Standard, grupa entuzisata sa ciljem da prenesu neke od interesantnih vesti iz URBANE kulture. Sa osvrtom na muziku, it, ali i zivot oko nas.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!