Sunday, June 16, 2024
HomeUrban vodičKoncertiTAP 011 – još jednom

TAP 011 – još jednom

Nije prvoaprilska šala, TAP 011 u svom prvom i originalnom sastavu, održaće koncert u Beogradskoj areni, 1. aprila. Posle više od 12 godina od rastura benda, Goca, Ivana, Milan, Đole i Pera ponovo će zajedno nastupiti i podsetiti sve na njihove hitove i na taj način zahvaliti svim svojim fanovima.

Samo na taj dan – 1. aprila, publika u Beogradskoj Areni imaće prilike da uživo ponovo čuje i vidiTAP 011 u originalnom sastavu, sa pevačicama Ivanom Pavlović i Gocom Tržan. Uprkos pričama o raskolu i nepomirljivim razlikama, dva najintrigantnija ženska vokala sa ovih prostora udružiće se još jednom i podsetiti na neverovatan uspeh grupe Tap 011 devedesetih godina.

Da bi spektakl bio što potpuniji, Tapovci su se pobrinuli da angažuju veliki broj vrsnih muzičara koji će ih na koncertu pratiti, najmoderniju produkciju (zvuk, svetlo…) i puno iznenađenja. Na koncertu će se svirati svi hitovi iz prve i druge faze rada TAP 011 i Tapovci garantuju nastup od preko 2 sata!

TAP 011 je definitivno bend koji je obeležio ’90.te. Nijedna žurka nije bila moguća bez nekog od hita Tapovca. Vrapci, Bunda, Komšinica Mica, Sanjaj me, Okreni 95, Laži me, Lujka samo su neke od pesama kojima su TAP 011 žarili i palili tokom ’90.

Počeli su 1992. kao TAPIRI ali nakon dve godine menjaju koncepciju benda kojem se pridružuju Ivana i Goca i nastaje TAP 011.

Prvi album “Novi Svet” izlazi početkom 1995. i već posle par meseci postaje najprodavanije izdanje zabavne muzike. Iste godine osvajaju i brojna priznanja kao i nagradu za „Otkriće godine”. Pesme „Opasna po život”, „Bunda”, „Bez tebe”, „Pekara” postaju nezaobilazne na svim radio stanicama.

Već naredne izdaju i nov album „Gaće” koji za samo nekoliko meseci duplo nadmašio tiraž prethodnog. Ove godine kreću i prvi ozbiljni veliki koncerti (rasprodat Sava centar), uživo nastupi po Srbiji i inostranstvu sa bendom. Skoro sve pesme postaju hitovi – „Vuk”, „Televizor”, „Žene”, „Vrapci”, „Sanjaj me”, „Lujka”, Komšinica Mica”, „Tajne” i nezaobilazne „Gaće” prate i muzički spotovi koji se po načinu snimanja i produkciji, izdvajaju od tadašnjih konkurenata.

1997. odlučuju da malo promene „pravila igre” i snimaju maxi singl „Lesi” na kome se pored ove pesme sa festivala u Herceg Novom, nalaze i pesme „Moda od labuda” (izvedena na festivalu u Budvi) kao i „Model iz sna” (pravljena za YU Elit model look takmičenje). Iste godine od velike internacionalne kompanije stiže ponuda za snimanje albuma na engleskom za svetsko tržište koju su članovi benda, zbog nesuglasica koje su počele da bivaju sve češće, odbili. Prodaja maxi singla i dalje ide odlično a i koncertni nastupi i putovanja su česti.

1998. izdaju treći album pod nazivom „Igra” koji je po mišljenju mnogih, najzreliji od prethodnih ali ujedno i poslednji u sastavu Goca Tržan, Ivana Pavlović, Milan Bojanić, Đorđe Petrović i Petar Stupar jer prvo bend napušta Goca a zatim i Ivana. I ovaj album nastavlja sa hitovima – „Dosadan dan”, „Okreni 95″, „Šta to beše mozak”, „Panika”, „Sto dana u mesecu” kao i brojnim priznanjima.

Za samo nekoliko godina grupa je imala preko 500 koncerata u zemljama bivše Jugoslavije, Austriji, Nemačkoj, Francuskoj, Švajcarskoj…učestvovala na brojnim festivalima i dobila nekoliko desetina nagrada.

2000. godine Milan, Đole i Pera sa novim pevačicama Anom Štajdohar i Natašom Guberinić, ponovo pokreću TAP 011 i tom sastavu izdaju još dva albuma „Kapetan lađe” (2000.) i „Playboy” (2002. godine).

Diskografija:

1993 – Milenijum Posle Misterija I (Millenium After Mysteries I) kao “Tapiri”

1995 – Novi Svet

1996 – Gaće

1998 – Igra

2001 – Čudesna ploča

2002 – 5 Element

Druga izdanja:

1997 – Maxi Single – Les

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!