Thursday, June 20, 2024
HomeBlueTotalna transformacija

Totalna transformacija

Moram da priznam da u poslednjih par meseci kada mi neko spomene tablet računar žestoko mi se smuči. Nije razlog to što ja ne volim “tablete”, čak suprotno obožavam ih, nego je više to što svi liče jedan na drugi, izuzev mog ljubimca – iPad-a 2. Dugo sam mislio da sem iPad-a 2 neću naći neku simpa igračkicu ovog tipa da se iživim sa njom do maksimuma, međutim “zajebo” sam se – ASUS ima sjajnu stvarčicu koja je odmah po lansiranju meni zapala za oko. U širim IT krugovima poznat sam kao smarač lokalnih vendorskih kancelarija kada stigne nešto ultra hot i zanimljivo, pa sam tako nekoliko meni (čujte) dragih menadžera u ASUS-ovoj kancelariji kod nas pribio uza zid dok mi nisu dali na test – Eee Pad Transformer. Da je došla policija svašta bi bilo, ovako imam zadovoljstvo da vam ispričam priču o njemu!

Eee Pad Transformer je čas tablet računar, čas netbook računar, ali ne kuva kafu i ne pere veš – znam, znam razočarali ste se malo. Međutim, nije sve tako crno ;), jer po njegovom startovanju odmah ćete osetiti snagu NVIDIA Tegra 2 platforme, koja kida uši na multimedijalnom polju! Sa snagom od 1GHz (skoro x 2) iskusićete neverovatne boje u igricama, dodirnućete savršene akcione scene, a vaši video zapisi izgledaće božanstveno – ja umalo da rešim da se oženim mojom komšinicom gledajući naše zajedničke video snimke iz detinjstva kada smo se igrali u pesku (baš kao u nekoj romantičnoj komediji).

Vucarao sam ga svuda po gradu (od eventa do eventa) jer je poprilično lagan, a zahvaljujući ugrađenoj zadnjoj kamerici (5MP) uspeo sam da uhvatim predivne trenutke zalaska sunca i crvene oblake. Pošto mu je displej osetljiv na dodir (multitasking tipa) celo veče sam posle proveo u editovanju slika i raspoređivanju u digitalne albume – nije mi bilo dosadno. Tokom obavljanja tih poslova osećao sam kao da sve leti ispred mene, a tome najviše doprinosi 1GB radne memorije, koja u kooperaciji sa Tegra 2 čipom za 30% ovaj  tablet čini brži od sličnih rešenja. U to sam se i zaista uverio kada sam paralelno otišao na net, kuckao tekst, slušao muziku i baljezgao sa tetkom na Skype-u.

Transformers (tako mu tepam iz milošte) nema šta nema, a ne bi bio to što jeste da u paketu ne dolazi sa tastaturom koja ga u određenim situacijama čini dobrim netbook-om. Eto, to bi u kratkim crtama bilo to, a ako mi ne verujte potražite na Youtube Web portalu zanimljive video klipove o Eee Pad Transformer tabletu, čisto da se uverite u sve što sa gore napisao, a ja odoh na spavanje sa njim – nadam se samo da ne hrče!

Cena (sa PDV-om): model sa 16GB skladišnog prostora – 55.900,00 dinara

Kontakt: ASUS, www.asus.rs

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!