Saturday, April 20, 2024
HomeBlueTreći dan Serbia Fashion Weeka

Treći dan Serbia Fashion Weeka


Treće večeri Serbia Fashion Week-a, moda je prikazana u svom njenom sjaju, lepoti i kreativnosti. U Kongresnom centru Novosadskog sajma, nizale su se modne revije brojnih dizajnera, a posebno interesovanje vladalo je za Mariju Šabić i Boška Jakovljevića.
Marija Šabić je prikazala glamur, decentni seksipil i eleganciju. Duge, lepršave haljine koje prate liniju ženskog tela, nizale su se pistom i publiku ostavile bez daha. Ovu reviju, posvećenu jakoj i borbenoj ženi, otvorila je misica, Marija Ćetković.
Boško Jakovljević je predstavio mušku kolekciju u kojoj je kombinovao urbani stil i klasiku. Mogla su se videti muška odela jarkih boja i zanimljivih dezena. Jakovljević je inspiraciju tražio na putovanjima, a kreacije su nastale tako što je razmišljao o tome šta bi on sam voleo da oblači. Specijalni gost na reviji bila je pevačica Tijana Dapčević.
Ruski dizajner Sergej Kromčenkov sa svojim modnim brendom Fabric Fancy i haljinama oštrih kontura i smelog dizajna ukrašenim ručno rađenim detaljima, potpuno je oduševio publiku. Njegove kreacije su, inače, izložene u galeriji „Lafajet“ u Parizu.
Ljubitelji mode videli su i prezentaciju rada perspektivne dizajnerke Kristine Jezdić, kreacije prvenstveno namenjene mlađoj generaciji, atraktivnim devojkama koje nemaju strah da ponesu izuzetno smele i provokativne komade koje odišu luksuzom.
Veliki broj inostranih medija pratio je pomenute revije. Deklan Ejten, urednik italijanskog izdanja časopisa „Vogue“ i Marsilijus Džons, osnivač „Fashion Insider“ magazina bili su u društvu srpskog kolege Petra Janoševića, urednika magazina „Haarpers Bazar“. Modni blogeri su prisustvovali u velikom broju, a među njima i popularna Zorannah.
Kolekcije su predstavili i Lidija Orza, Marta Miljanić, bosanska dizajnerka Amela Radan, i Agnes Szepligeti iz Mađarske.
Trećeg dana jedine lincencirane Nedelje mode bio je održan i Okrugli sto, na kom je govorio Filipe Anđeloti na temu kako ostvariti dobar modni brend. Gospodin Anđeloti ekspert je na polju menadžmenta i komunikacija u modi, a radio je kao direktor komunikacija modnih kuća kao što su Emanuel Ungaro, Zuhair Murad, Žan Luj Šerer…

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!