Saturday, July 20, 2024
HomeGreenUčinite nešto za sebe: iskoristite dan za detoksikaciju!

Učinite nešto za sebe: iskoristite dan za detoksikaciju!

Preuredite svoj život tako da u njemu ima manje anksioznosti, više discipline, volje, odlučnosti, energije. Učinite da se osećate srećno!

Neka detoksikacija zauzme mesto od momenta kada se ujutru probudite do momenta kada sunce zađe.

1. Provedite dan u tišini do zalaska sunca

Većini će ovo biti težak zadatak, posebno ako ste hiperaktivni, i stalno među društvom. Međutim, tišina ima ekstremno dobre efekte.

Kada se istinski posvetite tišini, vaš unutrašnji dijalog će se uskomešati. Nagon i želja za pričom će rasti jakim intezitetom. Ali ostanite jaki, vaš um će vremenom prihvatiti tišinu i osećaj hitnosti i anksioznosti će vas napustiti. Unutrašnji dijalog će početi da se smiruje. I uskoro biće pronađena tišina. Um se predao. Tišina će takođe povećati vašu moć kroz ono šta ste naumili u životu. Tišina je prvi zahtev za manifestovanje vaših želja.

2.Očistite vaš lični prostor

Lokacija u kući u kojoj možete da se relaksirati. Organizujte ovaj prostor i očistite ga do perfekcije. To podrazumeva bacite đubre koje ste odlagali, stavite stvari na svoje mesto, napravite prostor primamljivim. Čista soba ima mesta za čisto razmišljanje, i moći ćete mnogo više da odradite.

3. Utvrdite svoju svrhu

Sada kada ste u tišini i kada se nalazite u čistom prostoru možete se osvrnuti na polja razmišljanja.

Cilj utvrđivanja sebe jeste da se uverite da ste na pravom putu za postizanje svih svojih ciljeva u životu u skladu sa svojim vrednostima i principima.

Napišite mali autobiografski sastav o vašem životu. Čime se bavite? Koliko novca imate? Ko ste? Gde ste? Šta ste ispunili do sada? Kako vas drugi vide? Kako vidite sami sebe?

Nema tačnih odgovora na ova pitanja, sve predstavlja vas i vašu budućnost.

4.Meditacija

Pronađite tačku na podu u vašem ličnom prostoru. Ako je moguće naslonite leđa na nešto. Podesite alarm za 30 minuta. Sedite ukrštenih nogu i zatvorite oči. Spustite ruke u krilo.

Udahnite duboko kroz nos, i duplo sporije ispustite vazduh na usta. U sebi ponavljajte reči udah i izdah. Održite koncentraciju 30 minuta.

Kada istekne 30 minuta polako otvorite oči. Sedite za trenutak. Zapitajte se: “Koja je moja sledeća misao?” sačekajte odgovor…

5.Vizuelizacija

Fokusirajte se na nešto šta želite da dohvatite, i zamislite kako uzimate taj predmet. Akcija vizuelizacije vaših ciljeva kao da su već postignuti daće vam povišeni osećaj svesnosti za prepoznavanje prilika koje vas okružuju- Ove prilike će vam pomoći da dobijete ono što želite u realnosti.

6. Prošetajte se

Na kraju dana idite u 30-minutnu šetnju. Ali tokom cele šetnje ostanite prisutni. Nemojte da odlutate mislima i da razmišljate o nekim stvarima koje ste radili juče. Sada je vreme da budete tu u tom trenutku. Obratite pažnju na sve što vas okružuje. Šta vidite, osećate, mirišete. Cilj je da budete potpuno prisutni tu gde jeste u momentu.

Vaš dan za detoksikaciju je završen. Čestitamo!

UrbanStandard
UrbanStandard
Urban Standard, grupa entuzisata sa ciljem da prenesu neke od interesantnih vesti iz URBANE kulture. Sa osvrtom na muziku, it, ali i zivot oko nas.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!