Monday, May 20, 2024
HomeBlueArt ShowVeliko vikend finale i specijalno filmsko zatvaranje 9. Kids festa 20. oktobra

Veliko vikend finale i specijalno filmsko zatvaranje 9. Kids festa 20. oktobra

9. Dečiji festival Kids fest ove godine prvi put organizuje veliko finale za vikend 19. i 20. oktobra u Domu sindikata, u okviru kojeg će posetioci festivala moći da se zabave družeći se sa animatorima, mađioničarima i maskotama, kao i da dobiju lepe i slatke poklone. Od 10 do 17h u Domu sindikata deca će imati priliku da se oprobaju u streličarstvu, video igricama, glumi, da se druže sa maskotama iz „Životinjskog carstva“, a u subotu 19. oktobra u 15 h „UMS-Love2Dance“ održaće zanimljivu plesnu radionicu.    

Specijalni gosti Kids festa tokom vikenda biće Guitar Art festival, koji će predstaviti svoje edukativne kurseve: Kreativni kurs gitare i muzičko – umetnički centar „Magic Art World“, namenjene deci od 3 do 15 godina. Za posetioce Kids festa tokom 19. i 20. oktobra od 15h biće organizovane muzičke radionice i mini gitarski koncert gitariste Vladana Stojiljkovića.
U nedelju, 20. oktobra u 16:30, 9. Kids fest se svečano zatvara specijalnom filmskom tačkom, koju su priredili deca glumci i glumice iz studija BIS na čelu sa mentorkom, glumicom Dušicom Novaković. Kratki, nesvakidašnji komad inspirisan je filmskom istorijom, i u njemu talentovani mladi glumci pevaju, zaljubljuju se, imitiraju najpoznatije svetske glumce i zasmejavaju publiku do suza. Publika će prepoznati scene iz kultnih filmova „Titanik“, „Pevanje na kiši“, „Buč Kasidi i Sandens Kid“, „Dosije X“, „Osmi putnik“, „Predator“, „Ratovi zvezda“, „Mulen ruž“, ali i nekih novijih bioskopskih hitova. Pisac scenarija, koreograf i reditelj je Miloš Paunović, a u tački nastupa i Boris Lukman, finalista takmičenja „Ja imam talenat“.
Nakon svečanog zatvaranja sledi projekcija filma „Mala velika panda“. Negde u kineskim visoravnima, opstanak pandi je ugrožen jer su se ljudi previše približili njihovom prirodnom staništu. Pošto su pande veoma lenje, potreban je neko da ih „razdrma“. Iako je mali, Pandi je jedini koji može da spasi svoju vrstu. „Mala velika panda“ je evropsko-kineska produkcija i najskuplji kineski animirani film do sada. Na ovom filmu radio je veliki broj kreativnih ekipa iz raznih zemalja, a ceo film nacrtan je rukom.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!