Saturday, December 9, 2023
HomeTechnolifeDigitalizacija PoslovanjaVeritas Technologies po 16 put proglašen liderom Gartnerovog magičnog kvadranta

Veritas Technologies po 16 put proglašen liderom Gartnerovog magičnog kvadranta

Veritas Technologies, globalni lider u zaštiti podataka preduzeća sa svojim NetBackup ™ softverom, danas je saopštio da je proglašen liderom u Gartnerovom magičnom kvadrantu za softverska rešenja namenjena bekapovanju i oporavku podataka preduzeća – već 16. put za redom.

Kako se podaci dramatično povećavaju u okruženjima oblaka, samog jezgra mreže i njene ivice, površine na meti sajber napada se šire, a povećava se i obim i uticaj rensomver napada. Suočen sa do sada nezabeleženim pretnjama po sajber bezbednost (ransomware), Veritas je prepoznat kao globalni lider u zaštiti i oporavku podataka preduzeća i jedinstveno pozicioniran da se pozabavi ovim izazovom: vodi na tržištu zaštite podataka, veruje mu 87 procenata Fortune Global 500 kompanija u svetu, a štiti više od 800 radnih opterećenja, sa 1.400 skladišnih odredišta i 60+ tipova oblaka.

Otkako je revizija Magičnog kvadranta završena u martu, Veritas je nastavio s inovacijama svog  NetBackup rešenja za zaštitu podataka, što je praćeno i zapaženim objavama iz juna:

  • Poboljšana zaštita od rensomvera i drugih tipova pretnji s detekcijom anomalija koja se zasniva na veštačkoj inteligenciji, kontinuirana zaštita podataka, trenutno vraćanje i besprekorno integrisana nepromenljivost podataka u oblaku.
  •  Potpuno integrisana nativna zaštita za sve vodeće Kubernetes distribucije na svim zastupljenijim operativnim sistemima, hipervizorima i javnim okruženjima u oblaku.
  • Novi nivoi operativne jednostavnosti sa dinamičkim automatskim skaliranjem (Dynamic Auto-Scaling) računarskih resursa i sistemom inteligentniih politika oblaka koji smanjujuju troškove zaštite podataka uz nativnu podršku za skladištenje u oblaku, a sve to uvek imajući u fokusu potrebe za zaštitom podataka.

“Kako ransomware napadi ugrožavaju najvitalnije industrije na svetu, ponosni smo što smo prepoznati kao lider, po 16. put, u Gartnerovom magičnom kvadrantu softverskih rešenja za bekapovanje i oporavak podataka preduzeća. Zajedno sa našim rejtingom (5/5 na osnovu 13 recenzija od 31. oktobra 2020) u Gartner Peer Insights ‘Glasu klijenata’: Rešenja za bekapovanje i oporavak podataka u centrima podataka velikih preduzeća, verujemo da je ovo svedočanstvo o “žilavosti” koju pružamo klijentima tokom do sada nezabeleženog nivoa sajber-bezbednosnih pretnji kojima smo svedoci”, rekao je Dipak Mohan, izvršni potpredsednik Organizacije za proizvode, u Veritasu. Verujem da je Veritas NetBackup jedina moderna platforma za upravljanje podacima koja osigurava da organizacije mogu da drže korak sa rastom i složenošću oblaka, distribuiranih podataka i aplikacija, kao i da dalje napreduju uprkos nepredviđenih zlonamernih napada, posebno kada sve više radnih opterećenja biva prebačeno u oblak i kada ih stvara distribuiranija radna snaga.”Kompletan besplatan primerak Gartnerovog izveštaja Magic Quadrant for Enterprise Backup and Recovery Software Solutions za 2021. godinu je dostupan na sajtu veritas.com.

UrbanStandard
UrbanStandard
Urban Standard, grupa entuzisata sa ciljem da prenesu neke od interesantnih vesti iz URBANE kulture. Sa osvrtom na muziku, it, ali i zivot oko nas.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!