Thursday, July 18, 2024
HomeZanimljivoe-SportZa IeSF Svetski esports šampionat izabrani finalisti Srbije

Za IeSF Svetski esports šampionat izabrani finalisti Srbije

Srbija je najzad dobila predstavnike na IeSF Svetskom esports šampionatu i to nakon više meseci turnira i kvalifikacija.

Završni su kvalifikacioni turniri u četiri video igre PES21, CS:GO, Dota 2 i Tekken 7, a pobednici će u Septembru predstavljati Srbiju na regionalnom takmičenju. Ako ostvare dobre rezultate ići će krajem godine u Izrael gde će se i održati finale šampiomnata.

Prvi među igračima je postigao veliki uspeh “BokiTodor“, Bojan Todorović, kao PES21 igrač savladavši neke od naših najboljih igrača. Odigrao je odlične partije sa Bajernom iz Minhena, a zatim je u finalu pobedio “Djole95” Đorđa Milićevića, jednog od glavnih favorita. Više o ovome možete naći na sledećem linku.

Nakon tog turnira sledeći je bio CS:GO gde su učestvovale 4 ekipe. Ovde su favorit bili 4glory, ali ipak su pobedili odlični Anlaki koji su prvo igrali pod nazivom Good Game. Opširnije o ovom turniru možete naći na sledećem linku.

Program su drugog dana otvorile tri neprevaziđene Dota 2 ekipe, kada je format turnira bio malo različitiji od ostalih i svako je igrao sa svekim. Očekivalo se da će glavna borba biti između dve ekipe Tim Serbia i LevelUp, međutim ekipa Prasad je iznenadila sve. Bili su odlični u oba duela, zbog čega su sa 4-0 i osvojili titulu najbolje srpske Dota 2 ekipe. Opširnije o ovom terniru pročitajte na sledećem linku.

Na samom kraju se odigrao turnir Tekken7, gde je uvek u žiži samo jedno ime “Cold Hearth” Vlada Stanković. Naravno, ponovo zbog njegovog neverovatnog uspeha, on će predstavljati reprezentaciju Srbije. Nakon nekoliko pokušaja da osvoji titulu, nadamo se da će ove godine to i uspeti. Opširnije o turniru Tekken 7 možete pročitati na sledećem linku

RUR se zahvaliuje svim takmičarima i čestita na ostvarenim rezultatima. Ostalo je još samo da im poželimo sreću na predstojećim regionalnim kvalifikacijama, koje će se održati u septembru. Pratite RUR za dalje vesti o IeSF šampionatu.

Ako ste propustili kvalifikacije za IeSF šampionat, snimak pogledajte na KlanRUR youtube kanalu

 

UrbanStandard
UrbanStandard
Urban Standard, grupa entuzisata sa ciljem da prenesu neke od interesantnih vesti iz URBANE kulture. Sa osvrtom na muziku, it, ali i zivot oko nas.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!