Wednesday, June 19, 2024
HomeZanimljivoe-SportGlobal Esports Games u Istanbulu je zvanično počeo!

Global Esports Games u Istanbulu je zvanično počeo!

Globalna Esports Federacija (GEF) danas je u Istanbulu otvorila drugi Global Esports Games šampionat, veliko međunarodno takmičenje koje će ugostiti najveštije esportiste širom sveta, koji će se od 15. do 17. decembra boriti za titulu prvaka u četiri esports naslova!

 

Preko 300 sportista iz 65 država takmičiće se za titulu prvaka sveta u četiri naslova: Dota 2, eFootball 2023, PUBG Mobile i Street Fighter V: Champion Edition. Pored toga, GEF će organizovati i Dota 2 takmičenje za dame. Jedan od voditelja šampionata biće Mustafa Ozben, proslavljeni domaćin koji je vodio više Olimpijskih i Paraolimpijskih igara i drugih globalnih događaja.

 

Srbija će imati predstavnike u igrama Dota 2, Street Fighter V i eFootball 2023. Ovogodišnje predstavnike izabrao je Srpski Savez Elektronskih Sportova i Esportova (SESE), koji je organizovao nacionalne kvalifikacije za svaki od ovih naslova.

Za našu Dota 2 reprezentaciju igraju Kosta “miniorc00” Stankovski, Aleksandar “Alex” Diklić, Nikola “nikolica” Mihajlović, Ivan “IgnitableS” Spasić i Srđan “SAMOSES” Krstić. U Street Fighter V će nas predstavljati Filip ‘’Homeboy’’ Savić, a u eFootball niko drugo do Marko ‘’Roksa’’ Roksić, evropski šampion i osvajač 4. mesta na Svetskom IeSF Prvenstvu.

Ovoga puta definitivno idemo po medalju!

Od drugih zemalja sa Balkana, pored Srbije na turniru se takmiči i reprezentacija Bosne i
Hercegovine.

Plejof turnira će se održati 15. i 16. decembra, dok će se velika završnica održati u petak i
subotu, 16. i 17. decembra u GEG Areni sa kapacitetom od 1500 sedišta. Pored takmičenja za esportiste, na Global Esports Games prezentovaće više od 30 globalnih govornika iz različitih oblasti, uključujući esport, zabavu, tehnologiju, dizajn i biznis, gde će razmenjivati ideje i perspektive kroz niz ključnih govora i panela sa esport scene u GEG Areni.

Prošlogodišnji, a ujedno i prvi Global Esports Games šampionat se održao u Singapuru. Srbiju su predstavljali Bojan Ilić, koji je bio naš Street Fighter V reprezentativac, kao i Aleksandar ”Krle” Krstić, koji se takmičio u igri PES 21. Aleksandar je ostvario najbolji rezultat, doguravši do osmine finala turnira.

Prenos Istanbul 2022 Global Esports Games turnira biće održan na zvaničnim Twitch i YouTube kanalima GEF-a. Sve aktuelne informacije o Global Esports Games šampionatu, ali i drugim turnirima pratite na sajtu RUR kao i na FB i Instagram stranici SESE Saveza.

UrbanStandard
UrbanStandard
Urban Standard, grupa entuzisata sa ciljem da prenesu neke od interesantnih vesti iz URBANE kulture. Sa osvrtom na muziku, it, ali i zivot oko nas.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!