Monday, May 20, 2024
HomeRedLjubav & SeksZaljubljenost ima rok trajanja!

Zaljubljenost ima rok trajanja!

Posle početne zaluđenosti, koja pokazuje čitavu paletu simptoma opsesivno-kompulzivnog poremećaja, zaljubljeni postaje zavisnik od druge osobe, pati od nedostatka apetita, muči ga nesanica i ne može da se fokusira, pa tako misli jedino o svojoj voljenoj osobi. Do ovakvih zaključaka je došla grupa meksičkih naučnika.
Pored toga, otkrili su da u istu osobu možemo da se samo jednom zaljubimo, a osećanja koja se javljaju posle raskida veze s dotičnom osobom su prolazna pojava. Istraživači Nacionalnog autonomnog univerziteta u Meksiku kažu da svaka zaljubljenost ima rok trajanja.
Ko je kriv za to? Izgleda da svaka zaljubljenost ima rok trajanja, a glavni krivac su istrošeni hemijski spojevi u mozgu. Zaljubljenost je uzrokovana aktivacijom hemijskih spojeva u mozgu, tako da i najjača ljubav nestane kada se rezerve te hemije istroše, a mogu da traju najviše četiri godine. Ljubav se tada obično pretvara u emocionalnu ili seksualnu zavisnost.
Nedoumica oko zaljubljenosti
Verovali ili ne, mnogi ljudi ne znaju jesu li zaljubljeni ili ne, pa tako svoju zaljubljenost mešaju sa zadovoljavanjem seksualnih i drugih potreba. To se mnogo češće događa mladim ljudima ili osobama koje su bile u dugoj vezi ili braku pre toga. Zamenjuje se trenutno zadovoljstvo koje nisu osećali duži period s novom osobom. Kada jednom zadovolje svoje potrebe, odjednom izgube interes za osobu s kojom su i kažu da su se odljubili. Naravno, u tom slučaju nije se ni radilo o pravoj ljubavi, pa je i zbog toga nestala u trenu.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!