Thursday, July 18, 2024
HomeRedLjubav & SeksZašto bivši treba da ostanu bivši?

Zašto bivši treba da ostanu bivši?

Priznajte da vam je nekada palo na pamet da se vratite bivšoj ljubavi. Obično žene o tome razmišljaju kada su razočarane, tužne i usamljene. Onda taj poznati bivši zagrljaj izgleda toliko primamljivo jer je poznat, udoban i topao. Da, u određenom trenutku svima nam to padne na pamet, ali povratak bivšem nikada nije dobra ideja.

Stručnjaci za ljubavne veze ističu kako povratak bivšima nikada ne završava dobro jer postoje razlozi zbog kojih je ta veza i prekinuta. Pre nego se konačno odlučite za povratak bivšoj ljubavi, razmotrite razloge zašto to nikako nije dobra ideja.
Njegove sitne mane sad su iritantne
Kad se tek upoznali, njegove sitne mane verovatno su vam bile slatke. Njegovo večito kašnjenje tada je možda bilo simpatično, a glasno žvakanje hrane neodoljivo. Znate i sami da to više nije tako. Nije bilo tako ni većini veze. Verovatno su vam te stvari bile izuzetno iritantne čim vas je prošla ona prva zaljubljenost. Zamislite koliko bi vam sada išle na živce njegove iritantne navike. To verovatno i sami znate duboko u sebi.
Način svađanja ostao je isti
Ako mu se i vratite, ponovno ćete se svađati oko istih stvari i na isti način. On i dalje misli da ste vi kraljica prigovaranja, a ni vi niste zaboravili na njegovo detinjasto i neodgovorno ponašanje. Parovi koji se nakon nekog vremena pomire, obično ulaze u novu epizodu veze koncentrišući se samo na dobre stvari. Ali, one loše nisu isparile i biće predmet svađe i pre nego što mislite. Zbog načina svađanja imaćete deja vu.
Nema više privlačnosti
Svi mi još uvek volimo svoje bivše na neki način. Ali, to ne znači da se još uvek međusobno uzbuđujemo. Hemija s vremenom nestane. Možda nekada i pomislite da tu još uvek ima vatre, ali činjenica je da tinjanje pokojeg plamena ne može da spase vašu vezu. Priznajte sebi privlačnost je uglavnom nestala i ne treba forsirati nešto čega nema i čega bi u ponovljenoj epizodi ljubavne veze bilo sve manje i manje.
Oko nekih stvari nema kompromisa
Ljudi pristaju da se menjaju za dobrobit ljubavne veze. Kompromisi su normalni sastavni deo svake veze, a posebno su nužni u odnosu između muškaraca i žene. Međutim, postoje stvari oko kojih nema kompromisa i koje su za vas ili njega jako važne. Primera radi, ako vi jako želite dete, a on ne, onda je to slepa ulica u odnosu. Pre nego se vratite bivšem, prisetite se takvih velikih stvari oko kojih ne niste slagali. One nisu nestale preko noći.
Prisetite se zbog kojih ste razloga raskinuli
Kada prođe određeno vreme, svi smo mi skloni prisećanju uglavnom lepih stvari. Ali, da li je to baš tako? Zašto smo se onda razišli? Podsetite se na razloge zbog kojih je veza prekinuta i ne vraćajte se dok nisu sigurni da su razlozi raskida nestali. Najčešće nikada ne nestaju.
Povratak bivšem uvek je loša ideja
U čak 99 posto slučajeva povratak bivšem pokaže se kao nimalo dobra ideja. Reč je o statistici nastaloj na osnovu nekoliko istraživanja. Možda vam se ne sviđa to što čitate, ali tako je.
Izvor: Lepota i zdravlje, www.lepotaizdravlje.rs

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!