Monday, May 20, 2024
HomeIstaknutoZoom aplikacija i trikovi za lakše korišćenje

Zoom aplikacija i trikovi za lakše korišćenje

Svetski hit za ovo krizno vreme, kada nam svima preti virus Covid 19, aplikacija Zoom nam omogućava da održavamo konferencijske pozive, sastanke, predavanja i još mnogo toga. Download je besplatan, a aplikacija jednostavna za korišćenje i na mobilnom telefonu i na računaru.

Predstavljamo vam samo neke od opcija na Zoom-u Vam mogu olakšati život i ubrzati rad.

Povežite Google Calendar sa Vašim Zoom nalogom

Da biste pratili sve Vaše sastanke i držali svoj raspored na jednom mestu, povežite Zoom i Google Calendar. Možete ih povezati tako što ćete se ulogovati u svoj Google Calendar, otići u Settings i odabrati Gett adds. U pop-up tabu potražite opciju Zoom for GSuite i potvrdite instaliranje aplikacije. Možete kreirati dogadjaje u svom kalendaru i odabrati Zoom kao opciju za pozive. Automatski će se generisati ID i password za Vaš poziv koji jednostavno možete kopirati.

Povežite Zoom sa Slack-om

Zoom i Slack su aplikacije koje koristi najveći broj zaposlenih i zato je odlična opcija da ih povežete. Na taj način možete direktno sa Slack-a ući na sastanak na Zoom-u. Neophodno je da budete preko istog emaila ulogovani i na Zoom i na Slack. Nakon što uđete u Zoom, u Zoom Marektplace-u pronađite Slack aplikaciju i instalirajte je. U Settings-u pronađite još korisnih opcija.

Olakšajte sebi koristeći opcije iz General Settings

U General Settings Vašeg Zoom naloga imate puno opcija sa kojima možete da se igrate. Na primer, možete podesiti podsetnike za buduće sastanke, kao i da uključite opciju da drugi sagovornici budu obavešteni kada Vi uđete na meeting.

Opcija za brzo dodavanje učesnika

Ako ste već na sastanku, novog učesnika možete brzo dodati pomoću skraćenice Alt+I. Ovo otvara novi tab u kome možete kopirati invite i lozinku ili poslati mejl.

Snimajte sastanke

Nekada je dobro da imate sačuvan sastanak ili predavanje. Snimanje možete lako započeti ili prekinuti uz Alt+R ili Cmd+Shift+R. Ako želite da pauzirate snimanje, koristite Alt+P ili Cmd+Shift+P.

Podelite ekran i tablu

Brzi način da podelite svoj ekran i dokumenta je da koristite skraćenicu Alt+S ili Cmd+Shift+S. Možete deliti ceo ekran, deo ekrana, da dozvolite da neko upravlja  ekranom, kao i da direktno delite dokumenta sa Google Drive-a.

Isključite mikrofon i video

Ukoliko sastanak nije diskusija, onda je nabolje kao domaćin sastanka da svima isključite mikrafon, tako ćete izbeći neželjna ometanja, a onaj ko želi nešto da kaže može lako skrenuti pažnju i tražiti reč. . To možete uraditi tako što ćete otići na opciju na Manage Participants i odaberite Mute All.  Skraćenice za brzo isključivanje audio opcije je Alt+A ili Cmd+Shift+A, a za isključivanje videa Alt+V ili Cmd+Shift+V.

Promenite pozadinu

Uglavnm u ovakvim aplikacijama je nemoguce promeniti pozadinu. Zoom je tu napredovao i svima omogucio da menjaju pozadinu, čak da postoji i video pozadina.Pozadina se lako namešta, u Settings-u nađite opciju Virtual Backround i dodajte fotografije koje želite. Možete koristiti svoje slike ili one preporučene iz aplikacije.

Crtajte i ostavljajte beleške po ekranu – virtualno

Zoom aplikacija ima odličnu opciju koja omogućava svim učesnicima da ostavljaju beleške, istaknu neki tekst ili crtaju po ekranu. Da biste to uradili, pronađite opciju View Option pri vrhu Zoom prozora, a zatim odaberite Annotate.  Pojaviće se spisak alata koji možete koristiti, a Vi odaberite onaj koji najviše odgovara Vašim potrebama.

Zoom je pogodan za sastanke, za nastavnike koje preko njega drže predavanja, za kreativne radionice, ali i za virtualne pauze za kafu. Fizička distanca nije i socijalna distanca, tako da nam aplikacije poput Zoom-a pomažu da svi funkcionišemo, učimo i radimo zajedno.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!