Thursday, July 18, 2024
HomeGreen10 pozitivnih navika

10 pozitivnih navika


Vrlo često smo toliko peokupirani u dan prepun aktivnost, da smo rastrojeni i ne možemo napraviti red da dobijemo pozitivan dan. Neke od njih izgledaju tako jednostavno i očigledno da i ne razmišljajući o njima sprovodimo redovno..

Evo 10 pozitivnih navika koje mozemo uvesti u svoju redovnu rutinu.

1.       Počnite dan pozitivnim um-setom

Nakon buđenja suočite se sa danom i svemu što donosi. Pripremite se za činjenicu da ne mogu sve glatko ići, ili kako je planirano, i budite spremni za obradu bilo kog izazova suočavajući se…

2.       Praksa zahvalnosti

Budite zahvalni, za sve dobre stvari koje imate u životu.  Budite zahvalni prema porodici, prijateljima, dobrom zdravlju, slobodi i mnogim mogućnostima u kojima uživamo.


3.       Naučite nešto novo

Napravite svestan napor da bi vaš mozak bio aktivan i funkcionisao na optimalan nivo. Proširite svoji rečnik kad god je to moguće.

4.       Imajte dobar osmeh

Pročitajte neki strip ili ispričajte dobar vic kako biste opustili situaciju. To pomaže u oslobađanju od stresa, zadržava pozitivne misli…

5.       Osmehnite se nekom

Kada hodate kroz kancelariju, na ulici ili u prodavnici, nasmejte se nekome u prolazu. Bolje ćete se osećati. Obično smo toliko preokupirani aktivnostima koje nam oduzimaju vreme da ne primećujemo ništa oko nos.

6.       Dajte kompliment iz srca

Ako primetite nekoga u školi, na poslu da ima novu frizuru ili odelo i izgleda posebno dobro, ili je upravo održao dobru prezentaciju, ne držite reči za sebe, dajte mu kompliment.. Svako ima pozitivne povratne informacije.

7.       Recite drgim osobama koliko ih cenite

Ukoliko ih pohvalite, ili im date neki kompliment osećaće te se bolje. Često uzimamo svoje najbliže zdravo za gotovo.

8.       Izvršite čin dobrote

Učinite nešto lepo. Pomozite starim osobama da nešto podignu ili ponesu. Očistite sto posle obroka ukoliko to nije već ustaljena rutina. Ponudite se da komšijinu decu povedete u obližnji park zajedno sa vašom. Ovakve stvari promoteri su dobre volje.

9.       Budite bolji slušalac

Uzmite vremena da saslušate druge šta imaju da kažu. Čak i ako se ne slažete sa onim što govore, pokušajte da se stavite na njihovo mesto i razumete ih.

10.   Uzmite 10-15 minuta svog vremena

Dajte sebi odmora. Zaslužujete vreme za razmišljanje. Čak i malih 15 minuta odmora mogu biti izneneđujuće osvežavajući….


Ovih 10 pozitivnih navika svrstajte u svoje svakodnevne rutine. Postanite svesni njih i rezultati će biti iznenađujući, postaćete prijatniji sami sebi ali i okolini…

UrbanStandard
UrbanStandard
Urban Standard, grupa entuzisata sa ciljem da prenesu neke od interesantnih vesti iz URBANE kulture. Sa osvrtom na muziku, it, ali i zivot oko nas.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!