Friday, December 8, 2023
HomeBlue10 stvari koje svet nije znao o Merlin Monro

10 stvari koje svet nije znao o Merlin Monro

Holivudsku lepoticu čini se da je veće nego ikada. Osim novih članaka, fotografija koje su otkrivale pojedine detalje iz života atraktivne plavuše, jedan portal je izneo i neke informacije za koje javnost ranije nije čula.

1. Bila je prvi slatkiš magazina “Playboy” 1953. godine. Plaćeno joj je 50 dolara da pozira za fotografiju iz 1949. godine u “Plaoby”, a Hju hefner je otkupio tu fotografiju za 500 dolara.
2. Kripte koje se nalaze pored one u kojoj je sahranjena Merlin Monro više puta stavljane su na aukciju. Elsi Pončer, udovica čoveka čija se kripta nalazi iznad Merlininine, dobila je ponudu od 4.000.000 dolara da je proda.
3. Tokom odrastanja, Merlin je bila smeštena u 11 usvajačkih porodica, nakon što je joj je majka Gledis zatvorena u ludnicu. Takođe je provela više od godinu dana u sirotištu u Los Anđelesu.
4. Francisko Goja, bio joj je omiljeni umetnik. Kada bi govorila o njemu često bi rekla “Poznajem ga veoma dobro, imamo iste snove a ja imam iste snove otkada sam bila dete”.
5. Tokom aukcije 1999. godine beli klavir Merlin Monro prodat je za 662.000 dolara, a otkupila ga je Maraja Keri. Klavir je prvobitno kupila majka Merlin Monro, ali ga je prodala kada je imala nervni slom, ipak Merlin je uspela da ga pronađe i da ga otkupi.
6. Merlin je tokom svog života imala mnogo pasa. Poslednji je bio Maltezer kojeg je dobila od Frenka Sinatre, a dala mu je simbolično ime “Maf”, što skraćeno znači “Mafijina sreća”, slike ovog psa prodate su 341.000 dolara.
7. Pre nego što se udala za Džo DiMađija i Artura Milera, Merlin je bila udata za Džejmsa Doertija. Imala je samo 16 godina kada se udala za njega. Doertiju koji je kasnije postao detektiv u Los Anđelesu, druga po redu supruga zabranila je da pogleda bilo koji od filmova Merlin Monro. Čak dvadeset godina nakon njene smrti, Džo DiMađio slao je tri puta nedeljno cveće u njenu zagrobnu kriptu.
8. Merlin je obožavala da bude naga. Pred ženskim osobljem, šminkerkama i frizerkama konstatno je išla gola. Davala je intervjue potpuno gola, a često je izlazila napolje samo u crnom mantilu ispod čega nije imala ništa obučeno.
9. Karijeru ispred kamere započela je na pokretnoj traci jedne fabrike “Radioplane” gde je sklapala municiju u kutije. Otkrio je fotograf Dejvid Konover koji je napravio prve profi fotografije ove lepotice.
10. Izveštaj u “Njujork Tajms” magazinu rekao je da se broj samoubistava po jednom danu popeo čak na 12 osoba, samo nedelju dana nakon smrti Merlin Monro. Jedna žrtva samoubistva napisala je u poruci “ Kada je najlepše stvorenje na svetu moglo sebi da oduzme život, zašto to ne bih učinio ja”.
 
Izvor: Blic

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!