Thursday, July 18, 2024
HomeGreen18 zdravih načina da disciplinujete svoje telo I deo

18 zdravih načina da disciplinujete svoje telo I deo

Svaki čovek može da istrenira svoje telo tako da samo sebe leči svakodnevno od uboda, treme i sl.

1. Lek za golicanje u grlu – Češite uvo. Kada češete uvo stimulišu se nervi koji kreiraju refleks grčenja mišića u grlu, na taj način

2. Iskusite supersoničan sluh – Ako ste na žurci i pokušavate da čujete nekog dok priča okrenite mu desno uho. Desno uho bolje razume ritam govora. S druge strane, levo uho bolje razaznaje muzičke tonove.

3. Prevaziđite primarne nagone – Želite da idete do toaleta? Nema nijednog u blizini? Razmišljajte o seksualnim stvarima, na taj način nećete osećati veliku nelagodnost.

4. Izbegnite osećaj bola – Istraživanje pokazuje da osobe koje se nakašlju dok primaju injekciju ne osete ubod igle.

5. Rešite se zapušenog nosa – Gurnite jezik na vrh vaših ustiju, a zatim prstom pritisnite predeo između obrva. Nakon 20 sekundi vaši sinusi će proraditi.

6. Izborite se sa želudačnom kiselinom – Spavajte na levoj strani. Jednjak i stomak kreiraju ugao. Kada spavate na desnoj strani, stomak je viši od jednjaka i na taj način se dozvoljava da kiselina iz vašeg stomaka dopre do grla.

7. Izlečite zubobolju – kockom leda istrljajte poleđinu ruke u predelu između palca i kažiprsta.. V zona stimuliše deo mozga koji blokira signale bola od lica i ruku.

8. Uklonite opekotine – kada se slučajno ispečete na peći, očistite kožu i lagano pritisnite opekotinu jagodicom prsta. Svakako da će vam led ukloniti bol brže, ali s obzirom da jagodica prsta ima sposobnost da vrati koži normalnu temperaturu, manja je verovatnoća da će se stvoriti plik.

9. Nadmudrite vrtoglavicu – Stavite ruke na stabilan objekat. Uloga ruke šalje mozgu informaciju i vi se osećate uravnoteženijim.

Nastaviće se…

UrbanStandard
UrbanStandard
Urban Standard, grupa entuzisata sa ciljem da prenesu neke od interesantnih vesti iz URBANE kulture. Sa osvrtom na muziku, it, ali i zivot oko nas.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!