Monday, December 4, 2023
HomeBlueBanca Intesa i kompanija MasterCard uputile pomoć građanima istočne Srbije

Banca Intesa i kompanija MasterCard uputile pomoć građanima istočne Srbije

Banka Intesa i kompanija MasterCard donirale su 10,55 miliona dinara na namenski račun Vlade Srbije za obnovu porodičnih kuća u Kladovu koje su oštećene u septembarskim poplavama. Sredstva su prikupljena u humanitarnoj kampanji „Budite deo dobrog dela“ tokom koje su Banca Intesa i MasterCard izdvajale 10 dinara iz sopstvenih sredstava za svako plaćanje platnim karticama u zemlji i inostranstvu.

“Upravo zahvaljujući donacijama kao što je ova i donatorima kao što su Banca Intesa i MasterCard  država je bila u mogućnosti da za 17.700 porodica, čije su kuće ostećene, isplati novčanu pomoć ukupnom iznosu od 4,2 milijarde dinara, kao i da stambeno zbrine 119 porodica čije su kuće srušene u poplavama,” rekao je Marko Blagojević, direktor Kancelarije za pomoć i obnovu poplavljenih područja.

Blagojević je rekao i da ne treba zaboraviti da je Banca Intesa od početka bila uz građane Srbije pogođene poplavama i da je do sada na namenski račun Vlade Srbije donirala ukupno 16,55 miliona dinara kako bi pomogla u saniranju posledica koje su poplave ostavile za sobom. On je istakao da će ova donacija od 10,55 miliona dinara značajno pomoći porodice ugrožene u nedavnim poplavama u istočnoj Srbiji i da je upravo to dokaz društvene odgovornosti dveju kompanija, ali i dokaz njihovog poverenja da će pomoć doći u prave ruke.

„Ova, poslednja u nizu donacija naše Banke, jedinstvena je jer je nastala kao izraz solidarnosti dve partnerske kompanije i uz angažovanje gotovo milion građana, i njihove potrebe da se zauzmu za drugoga u teškom trenutku. Iz tog razloga želela bih da zahvalim svim našim klijentima koji koriste MasterCard kartice Banca Intesa, a koji su sa milion plaćanja u samo mesec dana podigli vrednost donacije na 10,55 miliona dinara. U ime svih njih upućujem najlepše praznične želje porodicima koje su ostale bez svojih domova u poplavama, uz obećanje da ostajemo posvećeni njihovim potrebama sve dok za to postoji nužnost.“, izjavila je Maja Kolar, direktor Sektora za PR i marketing komunikacije Banca Intesa.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!