Tuesday, November 28, 2023
HomeIstaknutoBend OPS Bode Ninkovića predstavio album "Mala prodavnica delikatesa"

Bend OPS Bode Ninkovića predstavio album “Mala prodavnica delikatesa”

Bend OPS koji predvodi glumac Boda Ninković, predstavio je u ponedeljak, 29.novembra u Jazz kantini „Lisabon“ Kombank Dvorane svoj prvi studijski album „Mala prodavnica delikatesa“.

Posle više od četiri decenije, Samostalna zanatska muzičko-delikatesna radionica i „najbolji ex-Yu rok bend za koji niko nije čuo“, objavljuje je svoj prvi studijski album pod nazivom „Mala prodavnica delikatesa“.

U društvu novinara, prijatelja i kolega, u prijatnoj i opuštenoj atmosferi u uz čvarke i kobasice kao posluženje u čast „početka svinjokolja“, OPS je izveo nekoliko pesama sa albuma. Kroz pesme “Pobuna”, “Jamdiridaj”, “The Serbian Lover” i “Ona a ni ja” prisutne je vodio tekstopisac Jovica Tišma duhovitim i lepim pričama.

Na albumu su sve ljubavne pesme. Mnoge su zaostale u razvoju, ali sigurno ćete prepoznati njihovu suptilnost“ objasnio je Tišma a nešto kasnije predstavio i bend koji je učestvovao na albumu.

Pored Slobodana Bode Ninkovića koji je osnivač benda, autor muzike, koautor tekstova i glavni vokal i Jovice Tišme koji je suosnivač benda i potpisuje tekstove na izdanju, sa njima su bili i Dragoljub Martić Braca, Miodrag Nadaškić Nale, Zoran Lazarević Zoća i Lazar Panić Laza dete, a za ovu priliku pozvali su i dva prateća vokala, Marinu i Slađu.

 

Prisutne je u ime diskografske kuće Multimedia Music pozdravio i direktor Rodoljub Stojanović koji je, po Tišminim rečima, prepoznao njihovu „staračku ambicioznost i potencijale“.

O albumu je govorio proslavljeni muzički kritičar Aleksandar Žikić koji se najpre prisetio jedne Gitarijade u Smederevu na kojoj je prvi put gledao OPS:

Oni su pobedili. Jednostavno su došli i rekli svima ’momci, ima nas više. A Boda je viši i krupniji od svakog od vas’, i mi smo shvatili… Ja sam tada tek počinjao da pišem i zaključio da je reč o vrlo perspektivnom bendu. Ispostavilo se da sam bio u pravu, jer, jedva nešto više od 40 godina kasnije oni su objavili svoj prvi album“ našalio se Žikić i dodao:

To je album koji promoviše dobro raspoloženje, a nije banalan. To je nešto što je jako retko u našoj savremenoj kulturi. On je takođe duhovit, a nije parodičan, što je takođe kompliment. I žanrovski je neopterećen. Od bazičnog rokenrola, preko hard roka, preko repa, znači ide se u korak sa savremenim muzičkim kretanjima, do šansona. Ovo je jedan nepretenciozan album i to je njegov značajan kvalitet. On nema pretenzija da bude ni duhovit, ni zabavan, ni setan, ni društveno osvešćen, ni kritičan, a ipak sve to jeste.

Promociji su prisustvovali brojni prijatelji i kolege iz sveta muzike, među kojima su i Dragi i Žika Jelić, Miroslav Cvetković Cvele, Vlada Janković Džet, Nenad Zlatanović i drugi.

 

Album „Mala prodavnica delikatesa“ biće dostupan od 10.decembra na svim prodajnim mestima Multimedia Music, online na www.multimedia-music.com kao i na svim relevantnim muzičkim platformama.

UrbanStandard
UrbanStandard
Urban Standard, grupa entuzisata sa ciljem da prenesu neke od interesantnih vesti iz URBANE kulture. Sa osvrtom na muziku, it, ali i zivot oko nas.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!